“Majamsty Trio” за достојанствен крај

Данко Кузмановић
“Majamsty Trio” за достојанствен крај

Бањалука - Епска, синематична и драматична музика, како многи називају музику коју ствара “Majamsty Trio”, потпуно је преузела пажњу и емоције публике на затварању првог “Intime Jazz Festа” у концертној сали Банског двора Културног центра.

За свега неколико година постојања, “Majamsty Trio” се етаблирао као један од најзначајнијих домаћих џез састава млађе и средње генерације. Тајна њиховог успјеха и креативних достигнућа налази се у нетипичном џезерском сазријевању главне покретачке снаге бенда - новосадске ауторке и пијанисткиње Маје Алвановић.

Најбоље што знају публици су се поред Алвановићеве представили и контрабасиста Ервин Малина и бубњар Лав Ковач.

Овај искусни трио је публици понудио репертоар састављен искључиво од ауторских композиција.

- Репертоар је састављен од композиција са два наша албума - са албума “Mistyland” из 2011. године и албума “Love” из 2014. године. Цијелу турнеју смо тако организовали да свирамо неке ствари које нас најбоље представљају, и да упознамо људе с нашим радом - казала је Маја Алвановић. 

Алвановићева је рекла да је ово први пут да наступа у Бањалуци и да јој се допала концепција овог фестивала.

- Дивна ми је замисао да наступају солисти, и баш ме занима како ће се одвијати даље, наредних година. Оригинално је и свима којима сам рекла где наступам је звучало занимљиво - рекла је Алвановићева. 

Организатор фестивала и директор Младен Матовић је у потпуности задовољан првим издањем и нада се да ће и овај фестивал постати традиционална манифестација.

- Први фестивал џез музике “Intime Jazz Fest” у потпуности је испунио наша очекивања као организатора и искрено сам поносан на ову музичку чаролију у којој смо сви заједно уживали пуна четири дана. Максимална посјећеност свих концерата у оквиру фестивала као и веома позитивни коментари на пратеће активности  које смо у сарадњи са бањалучким Combine Quartetом након сваке концертне вечери организовали у клубу City Pub, дају нам истински “вјетар у леђа” да истрајемо у својој намјери да овај фестивал постане традиционална манифестација на коју ћемо сви заједно бити поносни - казао је Матовић.

Џез принцеза

Ни бањалучки пијаниста Арсен Чаркић није штедио лијепе ријечи када се говори о раду Маје Алвановић и њеног бенда.

- Вечерас у Банском двору, након тројице џез пијаниста, за клавиром је једна дивна дама, чију музику карактерише бескрајна креативност, топао емотивни израз и изразито маштовит и инспиративан приступ, право “музичко путовање” а Маја је права џез принцеза, казао је Чаркић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана