Kotor Varoš: Održan koncert klasične muzike

Srna
Kotor Varoš: Održan koncert klasične muzike

Kotor Varoš - Koncert klasične muzike banjalučke violinistkinje Natalije Todorović i violončelistkinje Vanje Trubajić održan je večeras u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine, 24. aprila.

Na repertoaru u kotorvaroškoj kino-sali bila su djela Hendla, Mocarta, Čajkovskog, Vanhala i vlastite kompozicije Natalije Todorović.


"Nas dvije sviramo sve što volimo i što nas prvenstveno opušta, a moja djela su nastala prije sedam godina i drago mi je da sam ih večeras podijelila sa kotorvaroškom publikom", istakla je Todorovićeva.

Ona će u narednom periodu održati seriju koncerata sa violončelistkinjom Vanjom Trubajić i pijanistom Vladom Danićem. Dvije umjetnice sutra će moći da čuje i publika u Kulturnom centru Čelinac.

"Imamo pozive iz mnogih opština iz Republike Srpske, ali finansije su i dalje veliki problem. Takođe, veliku prepreku predstavlja i nedostatak klavira u pojedinim kulturnim centrima Srpske, što sužava mogućnosti za nastup", naglasila je Todorovićeva.

Koncertu su prisustvovali načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović, a uspješan organizator bila je JU Centar za kulturu, sport i informisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana