Koncert ženskog kamernog hora “Banjalučanke”

Koncert ženskog kamernog hora “Banjalučanke” 20.06.2018 14:34 | Milanka Mitrić

Banjaluka - Ženski kamerni hor “Banjalučanke” održaće jednočasovni koncert u prostoru Muzičkog paviljona parka “Petar Kočić” sutra u 21 čas. Na taj način će se i ove godine pridružiti globalnom obilježavanju 21. juna - Svjetskog dana muzike, te nastupiti uz brojne gradske ansamble koji će aktivno učestvovati u cjelodnevnom muzičkom programu.

- Repertoarska raznovrsnost i visok nivo izvođenja najrazličitijih muzičkih stilova i žanrova, koji se kreću od djela starih majstora renesanse pa sve do zahtjevnih kompozicija savremene vokalne literature, postali su jedna od najznačajnijih odrednica hora “Banjalučanke”. Imajući u vidu da je u pitanju nastup na otvorenom i da zajedno sa drugim ansamblima slavimo Dan muzike, koncert će ovaj put konceptualno obuhvatiti popularniji program i izvođački najatraktivnije kompozicije iz našeg bogatog repertoara. To znači da će svi oni koji to veče budu u prilici da prisustvuju našem koncertu moći uživati u efektnim i za naš hor namjenski aranžiranim melodijama tradicionalne muzike Balkana kao i u horskim obradama velikih svjetskih i domaćih hitova popularne i filmske muzike - rekao je Mladen Matović, kompozitor i dirigent hora.

Pored želje da što veći broj građana Banjaluke prisustvuje ovom događaju, koncert hora u parku “Petar Kočić” je zamišljen i kao svojevrsni koncertni ispraćaj ansambla na Svjetsku horsku olimpijadu, najveće i najznačajnije planetarno horsko takmičenje, koje će se u organizaciji Svjetske horske asocijacije održati u Južnoafričkoj Republici, u periodu od 4. do 14. jula.

Specijalni gosti koncerta biće članovi gudačkog kvarteta “Paladio”.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica