Концерт женског камерног хора “Бањалучанке”

Миланка Митрић
Концерт женског камерног хора “Бањалучанке”

Бањалука - Женски камерни хор “Бањалучанке” одржаће једночасовни концерт у простору Музичког павиљона парка “Петар Кочић” сутра у 21 час. На тај начин ће се и ове године придружити глобалном обиљежавању 21. јуна - Свјетског дана музике, те наступити уз бројне градске ансамбле који ће активно учествовати у цјелодневном музичком програму.

- Репертоарска разноврсност и висок ниво извођења најразличитијих музичких стилова и жанрова, који се крећу од дјела старих мајстора ренесансе па све до захтјевних композиција савремене вокалне литературе, постали су једна од најзначајнијих одредница хора “Бањалучанке”. Имајући у виду да је у питању наступ на отвореном и да заједно са другим ансамблима славимо Дан музике, концерт ће овај пут концептуално обухватити популарнији програм и извођачки најатрактивније композиције из нашег богатог репертоара. То значи да ће сви они који то вече буду у прилици да присуствују нашем концерту моћи уживати у ефектним и за наш хор намјенски аранжираним мелодијама традиционалне музике Балкана као и у хорским обрадама великих свјетских и домаћих хитова популарне и филмске музике - рекао је Младен Матовић, композитор и диригент хора.

Поред жеље да што већи број грађана Бањалуке присуствује овом догађају, концерт хора у парку “Петар Кочић” је замишљен и као својеврсни концертни испраћај ансамбла на Свјетску хорску олимпијаду, највеће и најзначајније планетарно хорско такмичење, које ће се у организацији Свјетске хорске асоцијације одржати у Јужноафричкој Републици, у периоду од 4. до 14. јула.

Специјални гости концерта биће чланови гудачког квартета “Паладио”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана