Kolege i javnost u šoku zbog smrti Šabana Šaulića

Srna
Kolege i javnost u šoku zbog smrti Šabana Šaulića

Vijest o tragičnoj smrt Šabana Šaulića potresla je cijelu Srbiju, pa i njegove brojne kolege sa muzičke scene. “Zanijemeli smo”, “Nemojte da se šalite, ljudi”, “Juče sam se izljubio s njim”. . . To su samo neke od reakcija Šabanovih kolega nakon što su saznali gorku istinu o njegovoj smrti.

“Ne znam šta da kažem, u šoku sam, pretužna sam. Cela porodica i ja smo zanemeli, ovo je tragična vest. Saučešće porodici Šaulić. Pevač kao što je Šaban treba da počiva u “Aleji velikana” - rekla je Svetlana Ceca Ražnatović, koja je veoma potresena zbog smrti kolege.

Mira Škorić je bukvalno zakukala:

“Jao majko mila! O, Bože! Šta je ovo? Šta se to desilo? Izvini, ne mogu da pričam. Šokirana sam”, rekla je pjevačica.

Dragan Kojić Keba je samo kratko izustio:

“Juče sam se izljubio s njim”,  rekao je Keba, zaplakao i spustio slušalicu.

“Šta da kažem? Prva komšinica je uletela kod nas i rekla nam, a onda sam se čula sa Vladom Perovićem i potvrdio mi je. Ne mogu da verujem, mozak mi je proključao. Ode naše božanstvo, ode naše estradno carstvo. Sada je sve završeno! Neka mu je laka crna zemlja. Mučenik je toliko radio, tolike kilometre prešao, spavao je s mikrofonom. Niko ga nije mrzeo, niko nema za njega i njegovu porodicu da kaže jednu ružnu reč. Svi smo počinjali s njim, za sve nas je bio Bog rekla je Nada Topčagić.

“Ode moja lutka. Ne mogu da dođem sebi. Popila sam lekove, ne pomažu”,  rekla je Zlata Petrović.

“ Hasan me zvao i rekao: “Otišao moj brat, ode naša zenica oka”. Noćas nisam mogla da spavam, imala sam neki predosjećaj, koji me nikada nije izdao. Jutros sam ispratila sina Jovana na Zlatibor i rekla mu: “Polako da vozis”, a to nikad ne govorim. Joj, kako ćemo sad bez Šabana, bez našeg brata?”, kaže Petrovićeva.

On je pjesmom grejao duše ljudima

Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čovjeka koji je obilježio vrijeme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vijesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao “toplog zeca” u javnosti tokom svoje karijere. “Prešao je put od potcenjenog pevača do 'Kralja narodne muzike'. Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja”, rekao je Popović. “Da je samo otpevao “Dođi da ostarimo zajedno” imao bi vrhunsku karijeru”, rekao je Popović. Srpski Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao. “Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše”, rekao je Dugić.

Pjevačica i muzička urednica na Radio Beogradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu. “U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima... Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike”, rekla je Krstić. Ministar kulture Vladan Vukosavljević izrazio je saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Šabana Šaulića, ocijenivši da bi “Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pjevačkoj disciplini”. “Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija, brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sjete i radosti. Odlaskom Šabana Šaulića, srpska popularna muzika i kultura ostale su bez djela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta”, istakao je ministar Vukosavljević.

Aleksandar Vučić se oglasio povodom smrti Šabana Šaulića

Povodom pogibije pjevača narodne muzike, Šabana Šaulića, koji je nastradao u nesreći poslije nastupa u Nemačkoj, oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića”,  naveo je on na Tviteru.

Oglasila se porodica Šabana Šaulića

“Sa velikim bolom i neizmernom tugom obavestavamo vas da je danas prestalo da kuca srce i da je utihnuo najlepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umetnik, neponovljivi pevač ali pre svega divan čovek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana