Колеге и јавност у шоку због смрти Шабана Шаулића

Срна
Колеге и јавност у шоку због смрти Шабана Шаулића

Вијест о трагичној смрт Шабана Шаулића потресла је цијелу Србију, па и његове бројне колеге са музичке сцене. “Занијемели смо”, “Немојте да се шалите, људи”, “Јуче сам се изљубио с њим”. . . То су само неке од реакција Шабанових колега након што су сазнали горку истину о његовој смрти.

“Не знам шта да кажем, у шоку сам, претужна сам. Цела породица и ја смо занемели, ово је трагична вест. Саучешће породици Шаулић. Певач као што је Шабан треба да почива у “Алеји великана” - рекла је Светлана Цеца Ражнатовић, која је веома потресена због смрти колеге.

Мира Шкорић је буквално закукала:

“Јао мајко мила! О, Боже! Шта је ово? Шта се то десило? Извини, не могу да причам. Шокирана сам”, рекла је пјевачица.

Драган Којић Кеба је само кратко изустио:

“Јуче сам се изљубио с њим”,  рекао је Кеба, заплакао и спустио слушалицу.

“Шта да кажем? Прва комшиница је улетела код нас и рекла нам, а онда сам се чула са Владом Перовићем и потврдио ми је. Не могу да верујем, мозак ми је прокључао. Оде наше божанство, оде наше естрадно царство. Сада је све завршено! Нека му је лака црна земља. Мученик је толико радио, толике километре прешао, спавао је с микрофоном. Нико га није мрзео, нико нема за њега и његову породицу да каже једну ружну реч. Сви смо почињали с њим, за све нас је био Бог рекла је Нада Топчагић.

“Оде моја лутка. Не могу да дођем себи. Попила сам лекове, не помажу”,  рекла је Злата Петровић.

“ Хасан ме звао и рекао: “Отишао мој брат, оде наша зеница ока”. Ноћас нисам могла да спавам, имала сам неки предосјећај, који ме никада није издао. Јутрос сам испратила сина Јована на Златибор и рекла му: “Полако да возис”, а то никад не говорим. Јој, како ћемо сад без Шабана, без нашег брата?”, каже Петровићева.

Он је пјесмом грејао душе људима

Остали смо без великана народне музике, талентованог и друштвеног човјека који је обиљежио вријеме у коме живимо, сложили су се саговорници Тањуга Биља Крстић, Бора Дугић и Петар-Пеца Поповић поводом вијести о смрти певача Шабана Шаулића.

Хроничар поп културе Пеца Поповић нагласио је да је Шаулић прошао “топлог зеца” у јавности током своје каријере. “Прешао је пут од потцењеног певача до 'Краља народне музике'. Било је ту много вере у себе и тај аутентични глас који је обележио историју наше народне музике. Шаулић је један од певача који ће заувек остати у срцима поштовалаца народне музике. Великан у најтачнијем значењу те речи. Био је аутентичан уметник вредан поштовања”, рекао је Поповић. “Да је само отпевао “Дођи да остаримо заједно” имао би врхунску каријеру”, рекао је Поповић. Српски Наш маестро на фрули Бора Дугић каже да је Шаулић спадао међу најталентованијуе људе које је у свом животу упознао. “Био је јако друштвен човек, свестан свог талента. Волео је да разгали људе у свом окружењу не само у професионалним ангажманима, већ и овако у пријатељском дружењу. Његов одлазак је велики губитак за нашу музичкиу сцену. Њега је народ изабрао за најбољег певача и то време не може да избише”, рекао је Дугић.

Пјевачица и музичка уредница на Радио Београду Биља Крстић каже да је тешко описати такав губитак за нашу музичку сцену. “У шоку сам. Па он је песмом грејао душе људима... Ненадокнадив губитак за све нас. Његов глас је непоновљив и остаће део наше музичке културне баштине. Напустио нас је великан народне музике”, рекла је Крстић. Министар културе Владан Вукосављевић изразио је саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима Шабана Шаулића, оцијенивши да би “Шабана Шаулића његов глас раскошних боја и распона, као и лична харизма, прославили у свакој пјевачкој дисциплини”. “Судбина га је позвала да царује у жанру у коме је током деценија, бројним поклоницима даривао прегршт тренутака племените сјете и радости. Одласком Шабана Шаулића, српска популарна музика и култура остале су без дјела своје душе и препознатљиве топлине његовог несвакидашњег талента”, истакао је министар Вукосављевић.

Александар Вучић се огласио поводом смрти Шабана Шаулића

Поводом погибије пјевача народне музике, Шабана Шаулића, који је настрадао у несрећи послије наступа у Немачкој, огласио се и предсједник Србије Александар Вучић.

“Саучешће породици искреног пријатеља и краља српске музике Шабана Шаулића”,  навео је он на Твитеру.

Огласила се породица Шабана Шаулића

“Са великим болом и неизмерном тугом обавеставамо вас да је данас престало да куца срце и да је утихнуо најлепши глас региона када нас је напустио супруг, отац, деда, кум и пријатељ Шабан Шаулић. Љубав којом је несебично даривао све око себе уткао је и у своје песме и наша жеља је да тако остане и упамћен, као велики уметник, непоновљиви певач али пре свега диван човек! Породица Шаулић се захваљује свима на изразима саучешћа и молимо јавност да и у овим тешким тренуцима достојанствено сачувамо успомену на Шабана.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана