Кемал Гекић умјетник свјетског гласа наступа у Бањалуци

Александра Глишић
Кемал Гекић умјетник свјетског гласа наступа у Бањалуци

Бањалука - Умјетник свјетског гласа и један од најзначајнијих пијаниста данашњице маестро Кемал Гекић наступиће вечерас у 20 часова у Банском двору у Бањалуци.

Овим концертом биће завршен двомјесечни програм обиљежавања 85 година Банског двора, а Гекић ће послије готово три деценије поново засвирати пред бањалучком публиком.

Оригиналност, убједљивост, снага интерпретације и перфектно руковање инструментом само су неки од квалитета који се приписују једном од највећих и најузбудљивијих пијаниста данашњице - Кемалу Гекићу, чије свирање хвале како критичари тако и публика цијелог свијета.

- Бански двор Културни центар са поносом најављује концерт којим желимо достојанствено завршити програм обиљежавања 85 година установе. Концертом маестра Гекића настављамо са праксом организовања репрезентативних културних садржаја у сопственој продукцији. И за наредну сезону најављујемо амбициозне планове - рекао је директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Гекић, који од 1999. године живи и предаје у САД, имао је бројне концерте широм Европе, Канаде, САД, Јапана, Јужне Америке, Африке, Совјетског Савеза, Средњег и Далеког истока. Његове наступе преносиле су бројне свјетске телевизијске станице.

Цијена улазнице за бањалучки концерт је марака, а карте се могу купити на билетарници Банског двора у периоду од 10 до 18 асова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана