“Димитрије Васиљевић Њујорк квартет” у Бањалуци

Миланка Митрић
“Димитрије Васиљевић Њујорк квартет” у Бањалуци

Бањалука - Неколико дана након изузетних концертних наступа одржаних на џез фестивалу у Ваљеву и на сцени Коларчеве задужбине у Београду, џез састав “Димитрије Васиљевић Њујорк квартет “ наступиће и у Бањалуци.

Концерт ће бити одржан сутра у концертној дворани Банског двора Културног центра у 20 часова.

У саставу овог квартета су композитор и пијаниста Димитрије Васиљевић (Србија/САД), гитариста Рикардо Грили (Бразил/САД), контрабасиста Бен Тиберио (САД) и бубњар Рафаел Панијер (Француска/САД).

- Овај џез састав из Њујорка свој звук базира на споју модерног америчког џеза, класичног европског насљеђа и традиционалне српске музике. Сви чланови овог састава су врсни џез музичари из различитих дијелова свјета, са дугогодишњим искуством свирања на њујоршкој, али и другим важним џез сценама свјета, као и са бројним еминентним џез умјетницима - наведено је о саставу.

Бањалучка публика је већ имала прилику да чује Димитрија Васиљевића, крајем децембра прошле године, такође у Банском двору. Васиљевић је српски џез композитор и пијаниста из Београда, који живи и ради у Њу Орлеансу.

- Срећни смо због чињенице да свега два дана након Коларчеве задужбине у Београду и Бански двор може да угости овај реномирани џез квартет. Велико интересовање за овај концерт и још свега неколико преосталих улазница наговјештавају још једно џез вече за памћење. Бански двор ће и након овог концерта наставити са традицијом коју смо започели током одржавања првог фестивала џез музике “Intime Jazz fest” те ће непосредно по завршетку концерта у бањалучком клубу “Сити паб” бити организован џем сешн, у којем ће учествовати познати бањалучки џез састав “Combine Quartet” и наши гости из Њујорка - рекао је директор Банског двора Младен Матовић.

Концерт ће бити реализован у организацији Банског двора Културног центра и дио је званичног програма манифестације “Прољеће у Бањалуци”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана