Јозеф Понтус отвара сајам књига у Андрићграду

Срна
Јозеф Понтус отвара сајам књига у Андрићграду

Вишеград - Сајам књига на којем ће бити промовисани издавачи, образовна, школска и стручна литература, те бројна издања из Републике Српске и иностранства, биће отворен у уторак у Андрићграду.

На Сајму, чији је организатор Андрићград у сарадњи са Андрићевим институтом и Београдским сајмом књига, посебно ће бити представљена књижевност земље госта, а ове године то је Француска.

Отварање је у уторак у 19 часова на Тргу Николе Тесле, а манифестацију ће отворити француски писац Јозеф Понтус и министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

За други дан сајма предвиђена је промоција књиге Мила Ломпара “Црњански: Биографија једног осећања” и предавање “Српски модернисти”, са почетком у 19 часова. Током трајања сајма, биће промовисана и антологија поезије “Ми знамо судбу” Ранка Поповића, те “Занатски дом” Ђорђа Сладоја, али и дјела Весне Капор, Ивана Негришорца, Љубодрага Симића, Николе Жутића и других. 

Стручни жири ће ове године прогласити издавачким подухватом по једно дјело објављено између два сајма у Српској и Србији, а додијелиће и специјалну награду.

Сајам ће бити затворен 7. јула, а затвориће га књижевник Горан Петровић, добитник награде “Иво Андрић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана