Жељко Џек Димић, амерички глумац за Глас Српске: Након Америке осваја и Русију

Сандра Кљајић
Жељко Џек Димић, амерички глумац за Глас Српске: Након Америке осваја и Русију

Бањалука - Након што је у САД остварио бројне улоге у позоришту, на филму и у најпопуларнијим телевизијским серијама, амерички глумац Жељко Џек Димић полако осваја и Русију.

До краја године у Москви би требало да буде сниман филм о животу Николе Тесле под називом "New Wanderclyffe" у режији Сергеја Карпухина, у којем ће играти главну улогу, а недавно је добио понуду да игра у Гитис театру (Руска позоришна академија) у главном граду Русије.

- Требало би да играм у представи у режији Амине Заман, са којом сам и раније радио. Детаље о овом ангажману открићу кад потпишем уговор у јуну у Москви. Представа у Гитис театру је на руском језику, али то ми не представља никакав проблем, јер сам много пута радио на руском језику, како на великом тако и на малом екрану - казао је за "Глас Српске" Димић.

Иако ће трећи пут у каријери оживјети лик великог српског научника, улога Николе Тесле је, казао је, и даље један од најтежих глумачких задатака у његовој каријери, па се посебно припрема за снимање филма.

- Играти такав комплексан и захтјеван лик је задовољство, али и велика обавеза и сматрам се привилегованим што сам имао прилику да га играм у неколико различитих пројеката, како на сцени тако и на филму - нагласио је Димић.

Рођен је у Козарској Дубици, гдје му живе родитељи, па неријетко сврати у у Српску, а на овом простору ради када добије прилику и када му обавезе у Америци то дозвољавају.

Између осталог, лани је у Србији снимао филм "Воља синовљева", а у галерији "Полет" почетком фебруара београдској публици представио је избор из своје омиљене поезије.

- Имао сам задовољство да будем гост галерије "Полет", гдје сам говорио поезију својих омиљених пјесника са уваженим колегом Тихомиром Станићем. Дуго нисам имао прилику да радим на сцени у и простору који, заједно са публиком, има тако јединствену енергију - истакао је Димић.

Сличан догађај биће уприличен и 20. априла у Народном позоришту у Суботици, док ће дан касније у Мадленијанум опери и театру у Београду одржати јавни час глуме.

- Почетком јуна сам поново у "Полету", овога пута са својом новом монодрамом - најавио је Димић.

Серије

Жељко Џек Димић глуми и у САД у тренутно актуелним епизодама популарне серије "Плаве крви" ("Blue Bloods ").

- Гостујем у двије епизоде, од којих је прва недавно приказана на Си-Би-Есу и била је једна од најгледанијих, са рејтингом од око 18 милиона гледалаца. Недавно сам завршио другу сезону серије "Стартуп", у којој играм лик Гаврила у четири епизоде. У октобру сам играо Лакија Лућана, чувеног криминалца из Чикага, у серији "Мистерије у музеју" - истакао је Димић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана