Завршено снимање првог бх. хорор филма

klix.ba
Завршено снимање првог бх. хорор филма

Снимање филма "Језеро", другог играног филмског пројекта Тимура Макаревића, завршено је прије неколико дана. Ријеч је о првом бх. хорор филму који је сниман на више локација у непосредној близини Великог Пливског језера и на неколико локација у Сарајеву.

"Већ годинама Ведран Рупић (продуцент и директор фотографије) и ја, проводећи љета у Јајцу, када се по обичају окупи сва наша родбина из БиХ и свијета, маштамо како би било добро снимити хорор филм у кампу Пливско језеро и околини. То подручје око језера изгледа магично, пуно је мистериозних локација а аутокамп са бунгаловима је сам по себи идеално мјесто за снимање. Тако смо и прошле године по ко зна који пут одлучили снимити тај филм. Како су ту с нама били и продуцентица Амра Бакшић Чамо, сценографкиња и костимографкиња Емина Кујунџић, извршна продуцентица Ида Макаревић, продуцент Игор Барарон, Ена Авдовић (улога Фатиме), Борис Лер (улога Сенада), као и родитељи Иде Фарах Ћуровац (цртеж 'Фатимина породица') пао је договор који се чинио озбиљним", рекао је Макаревић за klix.ba.


Пројекту су се придружили Маја Зећо (улога Амеле), Надине Мичић (улога Јасмине), Јелена Граовац (улога Болета), Леон Лучев (улога Луке), Емир Фејзић (улога Нермина), Јасенко Пашић (улога полицајца), Аднан Беширевић Бешко (руководилац продукције), Емир Џанан (оператор дрона), Бењамин Ченгић (организација) и Емир Фетаховић (трансфер материјала).

Филм "Језеро" је копродукција продукцијске куће SCCA/pro.ba из Босне и Херцеговине, БАРКА Медиа из Аустрије и продукцијске куће Business Club Royale из Шведске.

"Амела и Сенад (које глуме Маја Зећо и Борис Лер) бјеже из града с циљем да се експресно и у тајности вјенчају код Бихаћа, гдје он има пријатеља који му то може средити. Амела је сасвим случајно чула телефонски разговор свога оца, Шукрије, гдје он каже да је планира удати за сина свог пословног партнера, већ у сљедећу суботу, без да јој ишта унапријед каже. Амела и Сенад заказују своје вјенчање у ову суботу. Сутра", рекао је Макаревић приближавајући нам радњу филма.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана