Stiže rimejk Priče sa zapadne strane

Glas Srpske
Stiže rimejk Priče sa zapadne strane

Los Anđeles - Stiven Spilberg, trostruki dobitnik "Oskara", odavno želi da snimi rimejk mjuzikla "Priča sa zapadne strane", a sada je to potvrđeno nakon što je objavljen poziv na audiciju za glavne uloge.

Spilberg prvi put u karijeri snima mjuzikl, a riječ je o rimejku jednog od najpoznatijih ostvarenja tog žanra.

Scenario je već u izradi, a za njega je zadužen Toni Kušner, sa kojim je poznati reditelj već sarađivao na filmovima "Minhen" i "Linkoln". Oba scenarija donijela su Kušneru nominacije za "Oskara".

Spilbergov film zamišljen je kao rimejk ostvarenja reditelja Roberta Vajza i Džeroma Robinsa iz 1961, koji se još smatra najboljim mjuziklom svih vremena. Osvojio je deset "Oskara".

Inače, ostalo je zapamćeno da je Spilberg odbio da režira film "Ralje", a zatim se udružio sa glumcem Ričardom Drajfusom na filmu "Bliski susreti treće vrste" 1977. Bio je to jedan od rijetkih filmova za koje je napisao scenario. Film je bio veliki bioskopski hit, a Spilberg je zaradio prvu nominaciju za "Oskara" za režiju i šest drugih nominacija. Osvojio je "Oskara" u dvije kategorije (snimatelj - Vilmos Zsigmond i za zvučnu montažu - Frank E. Varner).

Takođe, Spilbergov uspjeh sa komercijalnim filmovima dočekan je s prezirom među filmskim kritičarima. Njegov film "1941", visokobudžetna farsa čija je radnja smještena je u Drugi svjetski rat, razočarala je i publiku i kritiku.

Riječ je o reditelju čiji su filmovi najviše zaradili u istoriji. Prošle godine je snimljen i dokumentarac o njemu, naslovljen "Spilberg", a od ukupno 30 sati intervjua u ovaj film je stalo dva i po sata.

Producentska karijera

Od sredine osamdesetih Stiven Spilberg je sve više vremena posvećivao producentskom radu. Bio je producent nekoliko crtanih filmova. Takođe je bio producent filma "Gejšina sjećanja", adaptaciju najprodavanijeg romana Artura Goldena, a u početku se njegovo ime dovodilo u vezu sa režijom filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana