Стиже римејк Приче са западне стране

Глас Српске
Стиже римејк Приче са западне стране

Лос Анђелес - Стивен Спилберг, троструки добитник "Оскара", одавно жели да сними римејк мјузикла "Прича са западне стране", а сада је то потврђено након што је објављен позив на аудицију за главне улоге.

Спилберг први пут у каријери снима мјузикл, а ријеч је о римејку једног од најпознатијих остварења тог жанра.

Сценарио је већ у изради, а за њега је задужен Тони Кушнер, са којим је познати редитељ већ сарађивао на филмовима "Минхен" и "Линколн". Оба сценарија донијела су Кушнеру номинације за "Оскара".

Спилбергов филм замишљен је као римејк остварења редитеља Роберта Вајза и Џерома Робинса из 1961, који се још сматра најбољим мјузиклом свих времена. Освојио је десет "Оскара".

Иначе, остало је запамћено да је Спилберг одбио да режира филм "Раље", а затим се удружио са глумцем Ричардом Драјфусом на филму "Блиски сусрети треће врсте" 1977. Био је то један од ријетких филмова за које је написао сценарио. Филм је био велики биоскопски хит, а Спилберг је зарадио прву номинацију за "Оскара" за режију и шест других номинација. Освојио је "Оскара" у двије категорије (сниматељ - Вилмос Зсигмонд и за звучну монтажу - Франк Е. Варнер).

Такође, Спилбергов успјех са комерцијалним филмовима дочекан је с презиром међу филмским критичарима. Његов филм "1941", високобуџетна фарса чија је радња смјештена је у Други свјетски рат, разочарала је и публику и критику.

Ријеч је о редитељу чији су филмови највише зарадили у историји. Прошле године је снимљен и документарац о њему, насловљен "Спилберг", а од укупно 30 сати интервјуа у овај филм је стало два и по сата.

Продуцентска каријера

Од средине осамдесетих Стивен Спилберг је све више времена посвећивао продуцентском раду. Био је продуцент неколико цртаних филмова. Такође је био продуцент филма "Гејшина сјећања", адаптацију најпродаванијег романа Артура Голдена, а у почетку се његово име доводило у везу са режијом филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана