Snimanje serije “Kosti” u punom jeku: U glavnim ulogama Ljubiša Savanović i Jovo Maksić

Danko Kuzmanović
Snimanje serije “Kosti” u punom jeku: U glavnim ulogama Ljubiša Savanović i Jovo Maksić

Banjaluka - Glumački dvojac koji čine Ljubiša Savanović i Jovo Maksić nosiće radnju serije “Kosti”, drugog dijela trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične, i društvene, i kulturne vrijednosti, koji već uveliko snimaju na brojnim lokacijama.

Kosta, ime likova koje ovi glumci tumače, jedino im je zajedničko i povezuje njihove potpuno različite i nesvakidašnje sudbine, koje će se konstantno preplitati.

Ljubiša Savanović i Jovo Maksić već su završili prva snimanja i ne kriju zadovoljstvo što su upravo njima povjerene glavne uloge. S obzirom na to da se za “Kosti” pripremaju mjesecima, ističu da su se na određen način i saživjeli sa likovima koje tumače.

- Kada govorimo o seriji “Meso”, ja sam definitivno jedan od najvećih obožavalaca tog projekta i mogu reći da je to jedna od najboljih serija koja se pojavila u posljednjih nekoliko godina. Tada sam sebi rekao da bih volio to da igram, tako da su se moji glumački snovi nekako ostvarili dobijanjem uloge u “Kostima”. Kao što kažu - pazi šta želiš, možda ti se i ostvari - ističe Maksić.

Glavni glumci serije naročito naglašavaju važnost ovog projekta zbog budućnosti filmske industrije naših prostora, ali i zbog činjenice da se centar kinematografije ove regije širi i van Beograda. Nadaju se da će ispuniti očekivanja i, uz uigranu ekipu “Bosonoge produkcije”, što uvjerljivije predstaviti zadate likove.

- Uloga koju tumačim veoma je interesantna i smatram da je došla u pravo vrijeme. Lično mi predstavlja veliki izazov i zaista je čast biti dio odlične glumačke postave. Imena nećemo otkrivati, ali definitivno mogu reći da na projektu rade sjajni glumci i da je režiser napravio odličnu podjelu uloga - kaže Savanović, koji je zapaženo pojavljivanje imao i u “Mesu”.

Ekipa serije “Kosti” trenutno je u toku intenzivnog snimanja. Do početka jula kroz set će proći više od 50 glumaca i 500 statista. Serija “Kosti”, koja će na male ekrane stići naredne godine, radi se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i “Bosonoge produkcije” iz Banjaluke, a pod rediteljskom palicom Saše Hajdukovića, scenariste Nikole Pejakovića i producenta serije Brankice Janković.

Ranije je Brankica Janković kazala da je produkcijski tim osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.

- Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, sakupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom poduhvatu, te da ovaj mladi i talentovani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uslovima kao njihove kolege u regionu. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS-a, sa kojim sarađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente - kazala je Jankovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana