Прича о Милениној и Гагиној љубави је једна од најљепших које ћете чути VIDEO

Новости.рс
Прича о Милениној и Гагиној љубави је једна од најљепших које ћете чути VIDEO

Постоје љубави које су ванвременске, љубави које су доказ реченице коју сви изговарају при ступању у брак, љубави за цио живот. Таква је била љубав Милене Дравић и Драгана Николића.

Венчали су се посљедњих дана децембра 1971. године, али, нажалост, послије 45 година брака раставила их је Гагина смрт. Међутим, само физички, јер такве љубави су вечне, не завршавају се никад.

Упознали су се на снимању филма “Хороскоп” 1969. године. Милена је већ тада уживала велику популарност, била је једна од највећих звијезда Југославије, а Гаги је то био тек четврти филм.

- Кад сам јој пришао, имао сам утисак да је девојка из краја коју познајем цео живот. Управо у томе је њена права величина. Освојила ме је својом непосредношћу и нормалношћу - говорио је Николић.

Снимали су у Звездарској шуми, драму Душка Радовића „Како су се волеле две будале”.

- У паузи за ручак, Драган и ја смо скокнули до Општине Врачар да се венчамо - присећала се Милена.

Сека Саблић им је била кума.

- На путу до Општине придружила нам се Сека. Она и Драган су били добри пријатељи, дружили су се још на ФДУ, где су били класићи. Кад смо званично постали брачни пар, отишли смо на ручак. После смо се вратили у Опсерваторију на Звездари и наставили снимање као да се ништа није догодило - описала је Милена дан њиховог венчања.

Сека се недавно присјетила тог тренутка.

- Драган и ја смо били као брат и сестра. Кад ми је рекао да се “смувао” с Миленом, ја сам му само рекла: “Немој да ме лажеш”. Милена је била звезда, мада је за њега убрзо постала његова Милена - рекла је на промоцији монографије о њеној куми.

Да су створени једно за друго, одмах се видјело у шоу-програму „Образ уз образ”, којим су седамдесетих освојили срца свих нас.

Слиједећи заједнички пројекат био је југословенски шоу програм “Образ уз Образ” који је био емитован од 1972-1974 године, у ком су Милена и Гага чинили водитељски пар, програм је био забавног карактера, пуно музике и скечева, у ком су се њих двоје одлично снашли.

Слиједећи заједнички пројекат била је југослевенска хит серија “Повратак отписаних” која је снимљена 1977 године. Улога Прлета донијела му је неописиву славу старе Југе, и постао је миљеник цијеле бивше државе, а Милена Дравић била је у улози Јулијане Луле Митричевић.

Драган Гага Николић преминуо је прошле године 11. марта, оставивши празнину у шмекерском, умјетничком и глумачком универзуму коју нико неће попунити. У једном од посљедњих интервјуа Гага је огољено говорио и о свом животу са Миленом Дравић. Драган и Милена су деценијама истрајавали у својој љубави, а Гага је открио и тајну:

- Увек морају да постоје толеранција и разумевање, па онда све остало. За брак који траје дуже од 30 година, може да се нађе више разлога да се он прекине, него да опстане. Сматрам да је најлакше нешто пресећи и завршити, много је теже борити се. Понекад и мала свађа може да освежи дан. Понекад је потребно бити и љубоморан јер је и то један од показатеља љубави, само што ја нисам то показивао. Што се неких свађа тиче, Милена је увек била гласнија, али је и брже праштала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана