Otvorena Revija ruskog filma

Srna
Otvorena Revija ruskog filma

Banjaluka - Projekcijom filma “Puškin. Posljednji duel” u Studentskom pozorištu u Banjaluci večeras je otvorena Revija ruskog filma, na kojoj će biti prikazana ukupno četiri filma.

Izvršni direktor Udruženja Srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo” Tanja Malešević istakla je da je riječ o reviji savremenog ruskog filma.

“Filmovi su inspirisani nekim od najistaknutijih predstavnika ruske literature i književnosti, kao što su Aleksandar Sergejevič Puškin, Nikolaj Vasiljević Gogolj, Mihail Ljermontov, te Vladimir Visocki”, rekla je Maleševićeva Srni.

Ona je podsjetila da je ovo peta po redu revija koja se organizuje u Banjaluci, te da na njima publika uvijek traži mjesto više.

“Banjalučka publika je veoma zainteresovana za rusku kinematografiju, koju nemamo priliku često gledati na televiziji”, rekla je Maleševićeva.

Ataše za kulturu ambasade Rusije u BiH Lilija Sabirova naglasila je da Ambasada Rusije podržava svaku promociju ruske kulture, jezika i nauke.

“Revija ruskog filma je odlična prilika za interakciju sa publikom, te mi je veliko zadovoljstvo što će se kroz ove filmove publici približiti život i rad velikana ruske kulture”, rekla je Sabirova.

U naredna tri dana publika će u okviru revije moći da pogleda filmove “Ljermontov”, “Gogolj. Početak” i “Visocki. Hvala što sam živ”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana