Нова серија “Државни службеник” - Прича о силама из сјенке које нам одређују животе

Данко Кузмановић
Нова серија “Државни службеник” - Прича о силама из сјенке које нам одређују животе

Бањалука - Након великог успјеха серије “Убице мог оца”, од истих аутора стиже ново остварење, крими-драма “Државни службеник”.

Снимање је почело 5. децембра и још траје, а емитовање серије је најављено на прољеће.

Продуцент серије је Предраг - Гага Антонијевић, аутор хит криминалистичке серије “Убице мог оца” и филма “Заспанка за војнике”. Серију је написао Димитрије Војнов, драматург и филмски критичар, а режија је повјерена Ивану Живковићу и Мирославу Лекићу.

Мирослав Лекић је још раније открио глумачку поставу ове серије, рекавши да су у првом плану млађи глумци.

- Снимање је почело 5. децембра, а већ смо снимили трећину од укупно 11 епизода. Ова серија окупила је екипу младих глумаца попут Љубе Булајића, Марте Бјелице, Нине Нешковић, Соње Колачарић, али и искусних попут Жарка Лаушевића, Небојше Дугалића, Раше Вујовића, Ненада Јездића и других. Главне улоге тумаче Милан Марић и Ваја Дујовић. Играју и глумци из Хрватске попут Горана Гргића, али и наш глумац који живи и ради у Русији, Петар Зекавица. Ту је и наш глумац који живи и ради у Немачкој, Перо Радичић - рекао је Лекић.

Лекић није крио одушевљење због сарадње с изванредним умјетницима.

- Огромно је задовољство када имате у кадру тако велике глумце попут њих, који креирају праве глумачке минијатуре. Лаушевић је већ снимио неке кадрове са Ненадом Јездићем и Вајом Дујовић - казао је редитељ.

У овој крими-драми, како је рекао Лекић, до сада су снимљене само двије акционе сцене, мада ће, као и у “Убицама мог оца”, бити доста ватрених обрачуна и пуцњаве.

Једна од улога која ће, поред Жарка Лаушевића, на неки начин носити радњу серије повјерена је Небојши Дугалићу.

Дугалић је казао да је у серији ријеч о силама које нам одређују живот, а које нису видљиве за јавност.

- Реч је о једној новој криминалистичкој серији и разним преплетима разних сила, интереса, криминала, државе, и свега онога што се прелама у позадини наших живота, а што нам одређује животе. То су обично ствари невидљиве за јавност. Оно што је видљиво, то су само далеки одрази једне стварности која се догађа у сенци све време. Ова серија покушава да прати логику тих заплета и замршености, чији смо, сви заједно, таоци. Биће ту, наравно, паралелно праћење појединачних судбина, њихових интимних живота, дакле шта се догађа на личном, а шта на професионалном плану и како се ти животи сударају са путевима којима су изабрали да иду - навео је Дугалић.

Дугалић је задовољан током којим серија иде, као и њеним изгледом.

- Биће доста занимљивости. Јако је лепа сарадња. За сада то јако лепо изгледа и визуелно и редитељски. Редитељски је то баш онако суптилно промишљање. Мислим да ће серија наставити тренд доброг искорака у смислу озбиљности продукције и приступа серијском програму. Мислим да се све више приближавамо светским стандардима. Дуго то није био случај, али сада се некако ствар покренула. Сваком новом серијом као да се помало померају неке границе и задају нове мере - објаснио је глумац.

Дугалић и Лаушевић

Небојша Дугалић је открио да сарадња са Лаушевићем увијек представља велико задовољство.

- Ово је други пут да снимамо заједно. Имали смо једну сцену у “Сенкама над Балканом”, и овде имамо само једну сцену. Кратке су биле обе. Појавили смо се заједно и у “Коренима”, мада не у истој сцени. С њим је милина радити, и велико задовољство. Просто када се глумац појави у кадру и донесе читав један свет са којим се можете поигравати лепо као два добра играча, онда то просто буде уживање - закључио је Дугалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана