Najbolja crna komedija Martina Mekdone

Glas Srpske
Najbolja crna komedija Martina Mekdone

LONDON - Film "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", crna komedija reditelja Martina Mekdone, proglašen je u Londonu za najbolji film Britanske akademije za filmsku umjetnost (BAFTA).

Ovo ostvarenje ukupno je osvojilo pet priznanja na svečanoj dodjeli održanoj u nedjelju uveče. Nagradu BAFTA kao najbolji reditelj dobio je Giljermo del Toro za film "Oblik vode".

Za najbolju glumicu proglašena je Frensis Mekdormand za ulogu u filmu "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju".

Geri Oldman osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu "Najmračniji sat", u kojem je igrao Vinstona Čerčila.

Najviše, čak 12 nominacija imao je film "Oblik vode", fantastična drama Giljerma del Tora, koji je nedavno dobio "Zlatni globus" za režiju.

Po devet nominacija imale su drama "Najmračniji sat" Džoa Rajta i crna komedija "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone, dok su "Blejd Raner 2049" Denisa Viljenueva i "Denkerk" Kristofera Nolana imali po osam.

Većina zvanica na ceremoniji dodjele nagrada BAFTA došla je u crnoj odjeći u znak podrške kampanjama protiv seksualnog uznemiravanja "Ja takođe" i "Vrijeme je".

Pojedine holivudske zvijezde bile su u pratnji aktivista za ljudska prava.

Mnogi su nosili i značke kampanje "Vrijeme je", posvećene žrtvama seksualnog uznemiravanja.

Dodjeli nagrada prisustvovali su i britanski princ Vilijem sa suprugom Kejt Midlton. Ona je za ovu priliku ipak obukla tamnozelenu dugu haljinu sa crnom tašnom i cipelama.

Uoči svečanosti, stručnjaci su ukazivali da pripadnici kraljevske porodice nose crnu odjeću samo na sahranama, tako da bi Kejt crnom bojom prekršila kraljevski protokol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana