Najavljena premijera serije Dobra znamenja: Kraj svijeta počinje u maju

Milanka Mitrić
Najavljena premijera serije Dobra znamenja: Kraj svijeta počinje u maju

Banjaluka - Dan je bio lijep. Svi dani su bili lijepi. Bilo ih je već sedam do sada, a kiša još nije bila izmišljena. Oblaci koji su se pomaljali istočno od Edena najavljivali su da je prva oluja na pomolu i da će biti strašna.

Ovim riječima počinje knjiga Nila Gejmena i Terija Pračeta "Dobra znamenja" , koja je napisana 1990. godine. Nakon skoro 29 godina obožavaoci ovog djela širom svijeta imaće priliku da pogledaju ekranizaciju "Dobrih znamenja", seriju koja će u cijelosti biti prikazana 31. maja ove godine, na platformi "Amazon".

- Roman "Dobra znamenja" često je urnebesan, obiluje duhovitim fusnotama i neobičnim likovima. Isto tako je i topao, inteligentan, uzbudljiv i ne manjka mu Tibećana, vanzemaljaca, Amerikanaca, Atlantiđana i ostalih retkih i neobičnih stvorenja sudnjeg dana. Ako nam je kraj blizu, Pračet i Gejmen će nas odvesti tamo na velika vrata - navedeno je svojevremeno o knjizi u magazinu "Lokus".

Mračna komedija, koja govori o rođenju sina Sotone i o kraju svijeta, sastojaće se iz šest epizoda i pratiće nekoliko paralelnih priča, preko njegovog rođenja, do međusobnih sukoba između četiri jahača apokalipse.

Glavni likovi knjige, ali i serije su anđeo Azirifal i demon Krauli, koji su navikli na raskoš života u rajskim predjelima. Zajedničkim snagama odluče da pripaze na antihrista koji ima ovozemaljsko ime Adam Jang.

Kroz razne isprepletene priče, glavni cilj im je da zaustave dolazak posljednjeg dana i spriječe apokalipsu. Osovina radnje je njihovo putovanje, na kojem će pokušati da spasu svijet od dolaska antihrista, koji će izazvati rat između raja i pakla.

Lik anđela Azirifala igraće glumac Majkl Šin, dok će demona Kraulija glumiti Dejvid Tenant. Nedavno je potvrđeno i to da će Sotonu u seriji glumiti Benedikt Kamberbač, odnosno, glumac će posuđivati glas animiranoj verziji prikazanoj u seriji.

Uloge u seriji pored Tenanta i Šina i Kamberbača tumače Džon Hem, a glume još Ilan Galkof, Džosi Lorens, Sem Tejlor Bak, Sajmon Merels i mnogi drugi.

Džon Hem će igrati arhanđela Gabrijela, vođu na nebesima (po uzoru na knjišku verziju, u kojoj je vođa nebesa bio Metatron), a Džosi Lorens će glumiti vješticu Agnes Nater iz 17. vijeka, koja je događaje predvidjela u svojoj knjizi "Lijepa i tačna proročanstva vještice Agnes Nater".

Za režiju je zadužen Dejvid Mekinon, a muzika koja će pratiti seriju djelo je Dejvida Arnolda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana