Miloš Biković o ulozi u ruskom filmu Led: Trenirao sam umjetničko klizanje četiri mjeseca VIDEO

Miloš Biković o ulozi u ruskom filmu Led: Trenirao sam umjetničko klizanje četiri mjeseca VIDEO 01.03.2018 07:00 | Priredila: Aleksandra Glišić

Beograd - Pripremajući ulogu, osim standardne psihološke pripreme lika, trenirao sam umetničko klizanje četiri meseca. Šampion Rusije ne sme da ima akcenat i uložio sam puno da moj ruski bude savršen.

Rekao je ovo glumac Miloš Biković najavljujući srpsku premijeru filma "Led", koja će biti 7. marta u Beogradu, a 8. marta u Banjaluci. 

Na osnovu pisanja najvećeg ruskog portala posvećenog dešavanjima u filmskoj industriji, nakon svjetske premijere u Moskvi, film Olega Trofima "prijeti" da u toj zemlji postane jedan od najgledanijih filmova svih vremena.

Inspirisan istinitim događajima, "Led" je emotivna priča o djevojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion svijeta u klizanju. U glumačkoj ekipi su i Aglaja Tarasova i Aleksander Petrov.

Biković napominje da je "Led" sniman 18 mjeseci i da je ušao u istoriju ruske kinematografije kao najgledaniji ruski film na dan kada je ušao u bioskope.

- Prodate su sve karte za projekcije filma širom Rusije prvog dana njegovog prikazivanja. Film ima izuzetan vizuelni identitet i govori o sportu koji je najbliži umetnosti, jer se, da nije tako, ne bi zvao umetničko klizanje. Zato ima odličnu osnovu za ekranizaciju. "Led" ima elemente mjuzikla i kvalitetno je urađen - kazao je Biković.

Za njega nije bilo dileme da mora svoj ruski da dovede do savršenstva.

- Sve je više projekata gde me produkcija ne ozvučava u konačnoj verziji filma i to me raduje - rekao je Biković.

Mladi glumac kaže da je njegove zamjerke na scenario produkcija filma odmah prihvatila.

- To pokazuje da je ekipa filma i te kako bila otvorena za moje predloge. Takav pristup stvaranju filma mi se jako dopao, jer stvara sinergiju iz koje nastaje odlično ostvarenje. Pripremajući ulogu, osim standardne psihološke pripreme lika, imao sam i fizičke pripreme. Jako sam zadovoljan što imam sve zube u glavi nakon ta četiri meseca treniranja. Uvek igram na filmu atlete koji se bave sportovima sa kojima ja nemam apsolutno nikakve veze - naveo je Biković.

Snimanje na Bajkalskom jezeru

Miloš Biković kaže da se cijela ekipa filma odlično zabavljala na snimanju filma.

- Bili smo u Sočiju, na Bajkalskom jezeru... sve scene koje su snimane na otvorenom, snimane su na stvarnom ledu i dešavalo se da neko samo propadne u vodu. Srećom, to se meni nije dogodilo. Sa nama su radili bivši šampioni Rusije u umetničkom klizanju - priča Biković.