“Meso” na festivalu u Montrealu

“Meso” na festivalu u Montrealu 15.08.2018 10:34 | Agencije

Banjaluka - Nakon što je serija “Meso” postigla regionalni uspjeh, sjajne vijesti stigle su iz Kanade, sa Svjetskog filmskog festivala u Montrealu. Film “Meso” je ušao u glavnu takmičarsku selekciju svjetskog takmičenja i takmičiće se sa drugim filmovima na ovogodišnjem izdanju festivala, koji će biti održan od 23. avgusta do 3. septembra.

- Ovo je već sada najveći uspjeh jednog lokalnog banjalučkog projekta, i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se time da je važno učestvovati, ali smo svjesni kvaliteta koji nosi “Meso” i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicima. Radujemo se odlasku u Montreal i prilici da upoznamo prestižna imena iz svijeta filma. Za “Meso” će ovo biti i svjetska premijera - rekla je Brana Janković, producentkinja filma i serije “Meso”.

Film “Meso” sublimacija je devet epizoda serije, za koju scenario potpisuje Nikola Pejaković Kolja, a režiju Saša Hajduković, dok izvršnu produkciju potpisuje “Bosonoga produkcija”. I film, baš kao i serija, žestoka je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Glavne uloge tumače Igor Đorđević i Nikola Pejaković, a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i drugi.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica