Igrač broj 1 Stivena Spilberga 29. marta pred banjalučkom publikom

Aleksandra Glišić
Igrač broj 1 Stivena Spilberga 29. marta pred banjalučkom publikom

Banjaluka - Novi film slavnog holivudskog reditelja Stivena Spilberga "Igrač broj 1" 29. marta stiže na repertoar "Sinepleksa Palas" u Banjaluci.

Avantura višestrukog oskarovca Stivena Spilberga zasnovana je na istoimenom bestseleru Ernesta Klinea.

"Igrač broj 1" prati tinejdžera Vejda koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Vejd ima želju da iz sumornog svijeta pobjegne u globalnu mrežu virtuelne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice Džejms Halidej umre, u testamentu ostavi svoje bogatstvo onome ko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Vejd će u trci za blagom morati da se suprotstavi moćnim protivnicima koji neće prestati da ga napadaju i u stvarnom svijetu.

Već po prvom kratkom tizeru dalo se naslutiti da je pred gledaocima luda filmska vožnja, a prvi trejler je to potvrdio.

Stiven Spilberg je do sada pokazao da ima poseban talent da stvori inovativne naučnofantastične filmove. Njegovi "Bliski susreti treće vrste" i "E.T." postali su instant klasici koji su pokazali drugačiji scenario od onog klasičnog straha da vanzemaljci žele da pokore i unište ljudsku civilizaciju.

Slavni reditelj prvu nagradu je dobio sa 13 godina za četrdesetominutni film "Escape to Nonjhere" (snimljen osmomilimetarskom kamerom). Sa kratkometražnim filmom "Amblin" je osvojio prvu nagradu na festivalu u Atlanti. Taj uspjeh mu je omogućio i potpisivanje prvog ugovora sa producentskom kućom "Univerzal". Prvi veliki uspjeh je postigao filmom "Ajkula" 1975. godine.

Bez obzira na to o kojem žanru je riječ, Spilberg je jedan od najuticajnijih reditelja današnjice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana