Филм Милорада Милинковића премијерно приказан у Бањалуци

Свјетлана Ђуричић
Филм Милорада Милинковића премијерно приказан у Бањалуци

Бањалука - Филм "Патуљци са насловних страна" редитеља Милорада Милинковића стигао је у бањалучки Синеплекс "Палас", а ову комедију у првим данима приказивања погледало је неколико стотина гледалаца.

Премијера је одржана у четвртак увече, а из Синеплекса "Палас" казали су да су задовољни одзивом домаће публике.

- Бањалука има бројну публику за домаће филмове, па не изненађује одушевљење посјетилаца филмом "Патуљци са насловних страна". Име Милорада Милинковића је препорука за себе и публика вјерује у његов рад. Филм не слави ријалити, напротив, говори нам какво бисмо друштво могли постати. Иако филм засмијава, бројни су коментари посјетилаца били "Озбиљна је ова комедија" - рекли су из Синеплекса "Палас".

Неки од љубитеља седме умјетности казали су да су након пројекције имали чак и осјећај забринутости, јер филм показује на духовит начин нашу стварност, осврћући се на залуђеност бројним ријалити програмима.

Главни лик Никола, кога тумачи Гордан Кичић, водећа је звијезда ријалити програма "Три минута славе", који вријеђа такмичаре, због чега је цијењен и одлично плаћен. Николине злобне и отровне ријечи магнетски привлаче гледалиште и дижу рејтинг. Осим тога, он смишља и разне друге ријалити формате, као и разне скривене камере. Његов живот је заправо ријалити програм. Николин најбољи друг Зоран (Борис Миливојевић) је власник медијске куће која се бави производњом ријалити формата, а супруга његовог пријатеља Мира (Тамара Крцуновић) је његова највећа љубав из младости, што, наравно, нико осим њих двоје не зна.

Николин живот почиње да се мијења у тренутку када смишља начин како да од младе дјевојке коју гура њена амбициозна мајка, направи регионалну звијезду. Када се увјери да су неке околности ипак стварне, принуђен је да спасава сопствену кожу на начин на који једино и зна - помоћу ријалитија.

Турнеја

"Филм "Патуљци са насловних страна" наћи ће пут и до публике у Аустрији и Њемачкој. Премијерна пројекција у Бечу, одржаће се 2. фебруара у биоскопу "УЦИ Киновелт Миленијум сити", а свечаној премијери присуствоваће чланови филмске екипе. Два дана касније, комедија ће се наћи на репертоару биоскопа "Синеплекс" у чак четири града, Грацу, Салцбургу, Линцу и Инзбруку. Прве пројекције у Њемачкој заказане су за 4. фебруар у биоскопима "УЦИ Киновелт" у Диселдорфу, Хамбургу и Бохуму. Филм се приказује у оригиналној верзији, на српском језику, са њемачким титлом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана