Фебруар у бањалучком “Синеплексу Палас”: Стижу “Писма из Венеције” и “Алита”

Миланка Митрић
Фебруар у бањалучком “Синеплексу Палас”: Стижу “Писма из Венеције” и “Алита”

Бањалука - Сваки мјесец, а поготово хладни зимски мјесеци су прикладно вријеме за истраживање и гледање нових филмова. Ушушканост у топлоти биоскопске сале је избор многих.

Свако за себе успије да пронађе нешто што одговара његовом укусу и расположењу, била то фантастика, романтичне комедије, акције, драме, трилери или хорори. У бањалучким биоскопским салама публика ће и у фебруару имати прилику да погледа неколико остварења и да пронађе нешто по свом укусу и афинитетима.

 

Прва половина фебруара у “Синеплексу Палас” ће бити обиљежена с неколико нових филмских остварења. Први на листи филмова које ће публика имати прилику да погледа је научнофантастични психолошки трилер “Есцапе роом” који ће бити емитован од 7. фебруара. Радња прати шесторо странаца који се налазе у околностима које не могу да контролишу, те проводе вријеме тражећи трагове и користећи сопствено знање да би се спасли од смрти.

Истог дана почеће и приказивање филма “Мула”, редитељског остварења славног глумца Клинта Иствуда који у самом филму тумачи лик Ерла Стоуна.

- Иствуд је у улози Ерла Стоуна, човјека у својим осамдесетим који је банкротирао, сам је и чека хипотеку над својим послом, када му понуде посао у којем само мора да вози. Чини се прилично лако, али Ерл заправо постаје мула мексичког картела. Посао му јако добро иде, чак толико добро да му повећају “терет”, а њега прогласе главним руководиоцем. Ерл се врло брзо нађе и у центру интересовања полиције, агента Колина Бејтса. Иако су његови проблеми с новцем сада ствар прошлости, Ерлове грешке из прошлости почињу израњати, а питање је хоће ли имати довољно времена да исправи све те грешке прије него што га сустигну рука правде или картел за који ради - наведено је у опису филма.

У филму глуме и Бредли Купер, Лоренс Фишбурн и Мајкл Пена.

Још једно остварење стиже у “Палас” 7. фебруара. У питању је филм “Хладна освета”, у режији Ханса Петера Моланда. У главним улогама глуме Лијам Нисон, Том Бејтмен и Том Џексон.

- Живот мирног породичног мушкарца из коријена ће се промијенити након мистериозне смрти његовог сина. Његова потрага за правдом ће га од узорног грађанина претворити у хладног и убитачног осветника. Креће у лов на вођу нарко-мафије за ког вјерује да је повезан са смрћу његовог сина - написано је у објашњењу филма.

Четири нова наслова у бањалучки биоскоп стижу и 14. фебруара, а то су: “Алита: анђео борбе”, “Срећан дан смрти 2”, “Писма из Венеције” и “Кнедлица”.

Филм “Алита: анђео борбе” је сајберпанк акциони филм базиран на дјелу Јукита Кишира, у режији Роберта Родригеза. За продукцију филма су били задужени славни Џејмс Камерун и Џон Ландау.

Радња филма је смјештена неколико вијекова у будућност, у граду Ирон Ситијџ, у којем напуштену Алиту у бесвјесном стању проналази саосјећајни сајбер доктор Идо који је доводи у своју клинику.

- Када се Алита пробуди, не сјећа се ко је, нити препознаје свијет у којем се налази. Алити је све ново, свако искуство јој је прво. Док учи да управља својим новим животом и улицама Ајрон Ситија, Иро покушава да је заштити од њене мистериозне прошлости, док јој њен нови пријатељ с улице Хуг, покушава помоћи да се сјети своје прошлости. Између њих двоје почне да се развија све већа заљубљеност, све док смртоносне снаге не дођу по Алиту и почну да нарушавају њене новостечене односе. Тада Алита открива да има изванредне борилачке способности које може искористити како би спасла своје вољене - наглашено је у опису филма.

У филму глуме Роса Салазар, Кристоф Валц и други.

Наставак серијала, хорор филм “Срећан Дан смрти 2”, биће прави избор за све љубитеље овог жанра. Остварење Кристофера Ландона, у којем глуме Џесика Рот и Израел Бросод, доноси нове авантуре јунакиње Три.

- Овог пута јунакиња Три ће схватити да је умирање изнова и изнова много лакше од изазова који тек слиједе и опасности која их вреба - пише у објашњењу филма.

Драма “Писма из Венеције” настала је у режији Џулијен Ландај, а главне улоге глуме Џонатан Рајс-Мајерс, Ванеса Редгрејв и Џоели Ричардсон.

- Млади амбициозни писац Мортон Винт покушава да пронађе писма која је његов прерано преминули пјеснички идол Џефри Асперн писао својој прелијепој љубавници Џулијани Бордору. Деценијама након Аспернове смрти, Мортон одлази у Венецију и покушава да искористи њену сестричину Тину не би ли открио тајне које крије ова породица - назначено је у опису филма.

Филм је снимљен по класичном роману Хенрија Џејмса, објављеном 1888. године.

Посљедњи филм који у првој половини фебруара стиже у бањалучки синеплекс је “Кнедлица”, редитељке Ен Флечер. У главним улогама глуме Данијел Мекдоналд, Џенифер Анистон и Одија Раш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана