Favorit za Oskara magnet za domaću publiku

Aleksandra Glišić
Favorit za Oskara magnet za domaću publiku

Banjaluka - Film "Oblik vode" reditelja Giljerma del Tora koji ima najviše nominacija za nagradu "Oskar" - 13 danas stiže na repertoar "Sinepleksa Palas" u Banjaluci.

Novi Giljermov film predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja, a danima prije banjalučke premijere rezervisane su ulaznice za prvu projekciju.

Glavna junakinja je zaposlena u vladinoj laboratorija maksimalne bezbjednosti i čezne za nekim sa kojim će dijeliti svakodnevicu. Sve se mijenja kada otkrije da u laboratoriji čuvaju neobično biće, koje ima ljudske osobine. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, uprkos protivljenju nemilosrdnih čuvara. "Oblik vode" je najavljen kao divna, romantična i čudnovata fantazija, koja je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali priliku da gledate do sada u bioskopu.

- Radujemo se što "Oblik vode" stiže na repertoar. Brojni ljubitelji filmova Giljerma del Tora zainteresovani su da pogledaju ovaj film. Posebnu pažnju privlači i zbog nominacija za "Oskara" – kazala je portparol "Sinepleksa Palas" Marina Popović.

Ovaj Giljermov film je pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Veneciji. Kada je riječ o "Oskaru", nominovan je između ostalog za najbolji film, režiju, originalni scenario, glavnu žensku ulogu i sporednu mušku i žensku ulogu.

Giljermo del Toro filmom se počeo baviti još kao srednjoškolac. Deset godina se bavio dizajnom šminke i osnovao je svoju firmu pod imenom "Nekropija" prije nego što mu se pružila prilika da u 21. godini, kao izvršni producent, snimi svoj prvi film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana