Зарићу три године робије бог покушаја убиства Муамера Паунескуа

nezavisne.com
Зарићу три године робије бог покушаја убиства Муамера Паунескуа

Сарајево - Након што је признао кривицу, двадесетдвогодишњи Дејан Зарић осуђен је данас у Кантоналном суду у Сарајеву на три године робије због покушаја убиства Муамера Паунескуа (37).

Судско вијеће изрекло је казну која је испод законског минимума, цијенећи Зарићево признање кривице, те мотиве који су га нагнали да изврши кривично дјело, нагласивши да оптужени ипак није смио узети правду у своје руке.

Подсјећамо, Паунеску је рањен 16. септембра прошле године у сарајевском насељу Долац Малта, а тог дана његова дјевојка Алдина Џиндо пријавила га је за насиље, због чега је интервенисала полиција. Паунеску јој је тада узео кључ од стана, наводно пријетећи да ће је прогањати док је жив, те се она обратила за помоћ Зарићу. Те ноћи оштећени је био у наргила бару “Хурем” у Улици Енвера Шеховић, а Зарић и његов пријатељ су за њим трчали до паркинга на раскрсници улица Малта и Бугојанска, а када је пао, Зарић је у њега испуцао два хица. Паунеску је задобио прострелне ране горње вилице, врата, десног рамена и лијеве наткољенице те мошница.

Други нападач који је био приведен након саслушања одмах је био и пуштен, а Зарић је, након покушаја убиства казао инспекторима да га није намјеравао ранити, него га уплашити због Алдине, којој је хтио помоћи, те да је пиштољ случајно опалио.

Зарићев бранилац Омар Мехмедбашић у завршним ријечима нагласио је да је оптужени далеко боља личност од оштећеног, који је “ситни силеџија који малтретира дјевојку”.

Санита Имамовић, тужилац, казала је да су за Зарића олакшавајуће околности његово признање кривице, те да је у тренутку извршења дјела био смањено урачунљив, али не битно, а отежавајућа, ранија осуђиваност.

Муамер Паунеску тренутно издржава затворску казну у Казнено-поправном заводу Зеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана