Заклао познаника и добио седам година затвора

Небојша Томашевић
Заклао познаника и добио седам година затвора

Бихаћ - Ернад Кадић (35) из Санског Моста осуђен је у Кантоналном суду у Бихаћу на седам година затвора јер је ножем убо у врат и усмртио познаника Дамира Дулића (27).

Истом пресудом ослобођен је оптужби за наношење лаке тјелесне повреде Ерфиду Скоки (31). Према пресуди Кадић је злочин починио 22. јануара 2017. године испред ноћног клуба "Плазо" у Санском Мосту.

Тог дана заједно са Дулићем и Скоком био је у локалу и пили су алкохол. У једном тренутку су се посвађали и избачени су напоље. Кадић и Дулић су свађу наставили испред клуба гдје су се прво нагуравали, а затим су се и потукли. Током туче Кадић је извадио нож и Дулића убо два пута у врат, те му пресјекао артерију.

Повријеђени је одмах возилом Службе хитне помоћи упућен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, али је на путу током транспорта преминуо. Сазнајемо да је вијеће Кантоналног суда у Бихаћу у пресуди навело да је као олакшавајућу чињеницу приликом одмјеравања казне за Кадића узело то што је он дјеловао у самоодбрани.

На једном од ранијих рочишта Скоко је у Суду изјавио да је свађа и препирка између Кадића и Дулића избила због плаћања рачуна.

- Власник локала их је обојицу избацио, а кад сам изашао за њима видио сам да Ернад устаје са земље, па сам претпоставио да га је Дамир нокаутирао. Умијешао сам се да их раздвојим и добио ударац, али не знам од кога. Видио сам како ми из лијеве шаке надире крв. Викао сам: Ко ми ово уради, а онда ме је конобар одвео унутра да ми замота рану. У том тренутку сам чуо како власник локала виче који је број хитне, зовите одмах, умире човјек - испричао је раније Скоко.

У изјави је тада још навео да је испред видио Дулића који је колутао очима док му је из ране на врату и из уста шикљала крв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана