Ухапшени у акцији Вог пријетио инспектору: Осветићу се макар за 50 година

radisarajevo.ba
Ухапшени у акцији Вог пријетио инспектору: Осветићу се макар за 50 година

Сарајево - Један од оптужених за трговину дрогом у случају "Вог" Самир Балићевац избачен је из суднице Кантоналног суда у Сарајеву, након што је пријетио полицијском службенику ФУП Алану Тртићу, који је свједочио против организоване криминалне групе.

Балићевац је, изреволтиран исказом инспектора ФУП почео дивљати у судници, након чега му је запријетио ријечима да ће "му се осветити па макар и за 50 година".

Због цијелог инцидента рочиште је прекинуто, а Балићевац који је пријетио инспектору изведен је из суднице.

Иначе, у току је доказивање Тужилаштва Кантона Сарајево на суђењу за осам особа које су ухапшене у акцији "Вог" крајем децембра 2016. године, због сумње да су учествовали као криминална организована група у трговини и стављањем у промет опојних дрога амфетамин, екстази и марихуана. Сви оптужени налазе се у притвору још од хапшења током акције.

Како се наводи у оптужници, ова група је набављала веће количине ових опојних дрога, коју су затим препакивали у мања паковања и продавали на подручју Кантона Сарајево.

Акцији хапшења претходило је дуже праћење чланова ове групе, чији су телефонски разговори пресретани, те је у више наврата од конзумената полиција заплијенила дрогу коју су набављали од чланова ове групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана