Ubici čapljinskog taksiste 12 i po godina robije

Nebojša Tomašević
Ubici čapljinskog taksiste 12 i po godina robije

Mostar - Jakov Jelčić (38) iz Čapljine osuđen je u Kantonalnom sudu u Mostaru na 12 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva čapljinskog taksiste Alenka Hunjića (37) kojeg je usmrtio jer je sumnjao da ga supruga vara s njim.

Jelčića je ovom presudom, osim za ubistvo, sud osudio i za nasilje u porodici i nedozvoljeno nabavljanje i držanje vatrenog oružja. Za ubistvo mu je izrečeno 12 godina, za nasilje u porodici pola godine zatvora i mjesec zbog neovlašćenog držanja oružja pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 12 i po godina robije.

Prema presudi, Jelčić je Hunjića usmrtio 22. oktobra prošle godine na trgu Svetog Franje u Čapljini. Tog dana vozeći se u "audiju" došao je do taksiste koji je bio kod svog "pežoa" na pomenutom trgu.

Po izlasku iz vozila prišao mu je i rekao: "Platićeš mi ti", a Hunjić mu je odgovorio: "Neću ti platiti", i tu su započeli da se prepiru. Tokom svađe Jelčić je iz pištolja ispalio hitac u glavu Hunjiću i usmrtio ga na licu mjesta. Nakon ovog zločina on je putem mobilnog telefona nazvao Policijsku upravu Čapljina i rekao da je ubio čovjeka kod katoličke crkve.

Jelčić je sumnjao da ga supruga vara s Hunjićem, zbog čega ga je i napao. Osim ovoga, u presudi se navodi da je Jelčić od 2012. do 21. oktobra 2017. godine maltretirao i tukao suprugu s kojom je živio u kući sa troje maloljetne djece. Navodi se da je suprugu udarao nogama i šakama u glavu, a jednom prilikom joj je prislonio pištolj na čelo pred djetetom.

Dan prije ubistva Hunjića suprugu je udario laktom u lice ispred jednog kafića u Čapljini i lakše je povrijedio. U presudi se navodi da je tako Jelčić konstantnim nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir i fizičko i duševno zdravlje supruge. Za nedozvoljeno nabavljanje i držanje vatrenog oružja je osuđen jer je nelegalno posjedovao pištolj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana