Tuča u “Podrumu” ih odvela na 14 godina iza rešetaka

Tuča u “Podrumu” ih odvela na 14 godina iza rešetaka 22.05.2018 12:43 | Nebojša Tomašević

Sarajevo - Pet aktera tuče i vatrenog obračuna u sarajevskom klubu “Podrum”, u kojem su ranjeni Elvedin Škrijelj i Draško Erbez, osuđeni su u sarajevskom Kantonalnom sudu na 14 godina i tri mjeseca zatvora.

Alen Bodulović iz Sarajeva dobio je jedinstvenu kaznu od devet godina robije, dok je njegov sugrađanin Edin Smajić dobio dvije godine i tri mjeseca. Na po godinu zatvora osuđeni su Sarajlije Alen Bistrivoda, Elvir Javorac i Enis Kozić. Bodulović je osuđen za pokušaj ubistva Škrijelja, te za nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Smajić, Bistrivoda i Javorac osuđeni su za nasilništvo, odnosno učešće u tuči. Njima su kazne izrečene u ponovljenom postupku jer je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju presudu i slučaj vratio na novo suđenje. Najnovijom presudom petorci su izrečene iste kazne na koje su bili osuđeni u prvostepenom postupku. Svima je presudom uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, dok je Boduloviću ta mjera produžena. Presudu je izreklo vijeće sarajevskog Kantonalnog suda, kojim je predsjedavala Indira Jahić.

Prema presudi, Bodulović, Smajić, Bistrivoda, Javorac i Kozić 21. marta 2015. godine potukli su se sa Škrijeljom i Jasminom Gusinjcem u klubu “Podrum”. Tokom tuče Bodulović je izvadio pištolj i njime prvo u glavu udario Gusinjca, a zatim pucao i pogodio Draška Erbeza, koji je tada zadobio lakše povrede. Nakon toga, Bodulović je ponovo pucao i pogodio Škrijelja u grudi i stomak, te mu nanio teške povrede opasne po život. Snimak tuče u sarajevskom klubu “Podrum” snimile su kamere video-nadzora i ti snimci su tokom suđenja izvedeni kao dokazi. Obrazlažući presudu, sudija Jahić je navela da je vijeće prilikom odmjeravanja kazni uzelo u obzir olakšavajuće i otežavajuće okolnosti za sve aktere. Tako je, kazala je ona, kao otežavajuću činjenicu za Bodulovića sud cijenio da je počinio četiri krivična djela dok je bio na uslovnom dopustu.


 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica