Tuča u “Podrumu” ih odvela na 14 godina iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Tuča u “Podrumu” ih odvela na 14 godina iza rešetaka

Sarajevo - Pet aktera tuče i vatrenog obračuna u sarajevskom klubu “Podrum”, u kojem su ranjeni Elvedin Škrijelj i Draško Erbez, osuđeni su u sarajevskom Kantonalnom sudu na 14 godina i tri mjeseca zatvora.

Alen Bodulović iz Sarajeva dobio je jedinstvenu kaznu od devet godina robije, dok je njegov sugrađanin Edin Smajić dobio dvije godine i tri mjeseca. Na po godinu zatvora osuđeni su Sarajlije Alen Bistrivoda, Elvir Javorac i Enis Kozić. Bodulović je osuđen za pokušaj ubistva Škrijelja, te za nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Smajić, Bistrivoda i Javorac osuđeni su za nasilništvo, odnosno učešće u tuči. Njima su kazne izrečene u ponovljenom postupku jer je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju presudu i slučaj vratio na novo suđenje. Najnovijom presudom petorci su izrečene iste kazne na koje su bili osuđeni u prvostepenom postupku. Svima je presudom uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, dok je Boduloviću ta mjera produžena. Presudu je izreklo vijeće sarajevskog Kantonalnog suda, kojim je predsjedavala Indira Jahić.

Prema presudi, Bodulović, Smajić, Bistrivoda, Javorac i Kozić 21. marta 2015. godine potukli su se sa Škrijeljom i Jasminom Gusinjcem u klubu “Podrum”. Tokom tuče Bodulović je izvadio pištolj i njime prvo u glavu udario Gusinjca, a zatim pucao i pogodio Draška Erbeza, koji je tada zadobio lakše povrede. Nakon toga, Bodulović je ponovo pucao i pogodio Škrijelja u grudi i stomak, te mu nanio teške povrede opasne po život. Snimak tuče u sarajevskom klubu “Podrum” snimile su kamere video-nadzora i ti snimci su tokom suđenja izvedeni kao dokazi. Obrazlažući presudu, sudija Jahić je navela da je vijeće prilikom odmjeravanja kazni uzelo u obzir olakšavajuće i otežavajuće okolnosti za sve aktere. Tako je, kazala je ona, kao otežavajuću činjenicu za Bodulovića sud cijenio da je počinio četiri krivična djela dok je bio na uslovnom dopustu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana