Туча у “Подруму” их одвела на 14 година иза решетака

Небојша Томашевић
Туча у “Подруму” их одвела на 14 година иза решетака

Сарајево - Пет актера туче и ватреног обрачуна у сарајевском клубу “Подрум”, у којем су рањени Елведин Шкријељ и Драшко Ербез, осуђени су у сарајевском Кантоналном суду на 14 година и три мјесеца затвора.

Ален Бодуловић из Сарајева добио је јединствену казну од девет година робије, док је његов суграђанин Един Смајић добио двије године и три мјесеца. На по годину затвора осуђени су Сарајлије Ален Бистривода, Елвир Јаворац и Енис Козић. Бодуловић је осуђен за покушај убиства Шкријеља, те за насилничко понашање, изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја. Смајић, Бистривода и Јаворац осуђени су за насилништво, односно учешће у тучи. Њима су казне изречене у поновљеном поступку јер је Врховни суд ФБиХ укинуо ранију пресуду и случај вратио на ново суђење. Најновијом пресудом петорци су изречене исте казне на које су били осуђени у првостепеном поступку. Свима је пресудом урачунато вријеме које су провели у притвору, док је Бодуловићу та мјера продужена. Пресуду је изрекло вијеће сарајевског Кантоналног суда, којим је предсједавала Индира Јахић.

Према пресуди, Бодуловић, Смајић, Бистривода, Јаворац и Козић 21. марта 2015. године потукли су се са Шкријељом и Јасмином Гусињцем у клубу “Подрум”. Током туче Бодуловић је извадио пиштољ и њиме прво у главу ударио Гусињца, а затим пуцао и погодио Драшка Ербеза, који је тада задобио лакше повреде. Након тога, Бодуловић је поново пуцао и погодио Шкријеља у груди и стомак, те му нанио тешке повреде опасне по живот. Снимак туче у сарајевском клубу “Подрум” снимиле су камере видео-надзора и ти снимци су током суђења изведени као докази. Образлажући пресуду, судија Јахић је навела да је вијеће приликом одмјеравања казни узело у обзир олакшавајуће и отежавајуће околности за све актере. Тако је, казала је она, као отежавајућу чињеницу за Бодуловића суд цијенио да је починио четири кривична дјела док је био на условном допусту.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана