Tamburić tvrdi da je tablete koristio za bolove

Nebojša Tomašević
Tamburić tvrdi da je tablete koristio za bolove

Banjaluka - Suspendovani radnik banjalučkog preduzeća "Akvana" i bokserski sudija Jelenko Tamburić (53), optužen za šverc narkotika, rekao je u Okružnom sudu Banjaluka da nikad nije dilovao drogu i da je tablete "ksalol" koristio za smirivanje bolova.

- Ratni sam invalid i ponekad imam jake bolove, "ksalol" tablete su antidepresivi i mogu se koristiti protiv bolova, nisu narkotici. One koje su kod mene nađene sam nabavio još prije dvije godine od poznanika iz Srbije, a trebao sam samo da ih pošaljem za Švedsku za jedan fitnes klub - kazao je Tamburić. Dodao je da ga je na dan kada je preuzeo tablete zaustavila policija zbog neispravne registracije i da im je tada sam rekao da ima tablete, koje im je i predao.

- Zamolio sam ih da mi ostave nekoliko jer mi pomažu kod bolova. Odobrili su, odvadio sam 400 komada i držao ih na radnom mjestu - rekao je Tamburić.

Dodao je da Ognjena Brankovića (37), koji je takođe optužen za šverc narkotika, poznaje 15 godina.

- Sa njim nisam dilovao drogu, već sam od njega posuđivao pare. Optuženog Nedžada Omeragića poznajem preko njegove braće iz Švedske kod kojih sam tamo radio u auto-praonicama. Vedran Bodiroža mi je posinak i bio je zlatno dijete, ali se odao lošem društvu i alkoholu, a znao se i drogirati, a ja sam ga spasavao - kazao je Tamburić.

Bodiroža je negirao da je švercovao drogu.

- Nikome od optuženih nikad nisam prodao niti od njih kupio drogu. Marihuanu sam probao sa 18, a kokain od 2012. Drogu sam nabavljao od izvjesnog Mevlisa - kazao je Bodiroža. Pored pomenutih, za šverc narkotika od juna 2015. do marta 2017. godine optuženi su i Jelenkova supruga Vesna Tamburić (60) i Nebojša Mikić (39).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana