Svjedoku policija ne može ući u trag

Nebojša Tomašević
Svjedoku policija ne može ući u trag

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Oksana Reljić, supruga glavnog svjedoka u predmetu "Trezor" Milana Reljića, ni juče se nije pojavila u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju optuženima u tom slučaju, a policija joj ni ovaj put nije uspjela ući u trag.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić je kazala da je obaviještena da policajci svjedoka Oksanu Reljić nisu pronašli na adresi. Ročište je nakon ovog obavještenja odgođeno, jer se u sudnici nije pojavio ni optuženi Aljoša Galić, koji je operisan.

- Obaviješten sam da on ne može doći jer mu nisu povađeni konci poslije operacije. Najmanje mjesec moraće da miruje i neće moći doći na suđenje - kazao je Galićev advokat Branko Gudalo.

U predmetu "Trezor" osim Galića, sudi se Siniši Straživuku (49), Jovici Karaću (42), Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Đorđu Ćulumu (37) i Željku Pavloviću (40). Optužnica ih tereti za organizovani kriminal i više razbojništva u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka. Branilac Kneževića, advokat Jasminka Jovišević s ciljem obezbjeđenja svjedoka Oksane Reljić kazala je da bi sud trebalo da se obrati Graničnoj policiji BiH.

- Treba da vidimo kuda se ona kreće, kako, gdje i koliko često prelazi granicu - kazala je Joviševićeva.

Oksana Reljić je trebalo ovih dana da dođe u Srbac na svadbu kćerke, pa se očekivalo da će se pojaviti i u sudnici.

Njen suprug i svjedok u ovom procesu Milan Reljić na posljednjem ročištu je to potvrdio i rekao da ona boravi u Moskvi. Milan je učestvovao u pljačkama sa optuženima, ali je pristao da svjedoči u zamjenu za imunitet. On je ranije osuđen za pljačku Komercijalne banke na 11 godina zatvora, kao i optuženi Galić, koji je dobio osam godina.

Optužnica sedmorku tereti da su teška razbojništva počinili od 2008. do 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. Najviše novca 1.035.230 KM ukrali su iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana