Шверцери наркотика пристали на робију

Небојша Томашевић
Шверцери наркотика пристали на робију

Бањалука - Милко Шарчевић (22) и Никола Ђурић (25) звани Сола и Солскер, оба из Добоја, признали су шверц наркотика и са бањалучким Окружним тужилаштвом закључили споразуме о признању кривице приставши тако да буду осуђени на укупно шест година и 11 мјесеци затвора, сазнаје "Глас Српске".

На признање су се одлучили након потврђивања оптужнице против њих. Ђурићу су споразумом предвиђене три године и осам мјесеци затвора, а Шарчевићу три године и три мјесеца затвора.

Они су признали да су из Добоја у Прњавор у таксију превезли више од 200 грама разне дроге коју су планирали да продају Борису Р. са којим су се састали у прњаворском кафићу "Танго".

Према оптужници, Шарчевић и Ђурић су 30. новембра 2017. године дошли у Прњавор и Борису Р. понудили да продају марихуану и спид. Међутим, прије реализације "посла" полиција их је ухапсила и том приликом су код Шарчевића пронађена три паковања марихуане од око 280 грама, док је Ђурић тада бацио четири пакетића марихуане, пакетић спида и седам таблета екстазија. На основу судске наредбе претресене су и просторије које користе и код Ђурића је у стану у Добоју пронађено око 600 грама марихуане, 100 таблета екстазија, око 100 грама спида, као и дигитална вага. Шарчевић и Ђурић ухапшени су почетком децембра прошле године и одређен им је притвор. Након хапшења свједок Борис Р. полицији је потврдио да су му они на продају нудили дрогу. Таксиста који их је довезао из Добоја у Прњавор наводно није знао шта они носе. Оба оптужена познати су полицији по чињењу кривичних дјела и више пута су осуђивани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана