Stojčinović nije želio da tuži “Naš dom”

Nebojša Tomašević
Stojčinović nije želio da tuži “Naš dom”

Banjaluka - Bivši zamjenik pravobranioca RS, optuženi Mirko Stojčinović u predmetu “Naš dom” nije želio da podnese tužbu i smatrao je da o tome ne treba da se obavještava grad Banjaluka, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu njegov bivši pomoćnik Bojan Broćilović.

Osim Stojčinovića, u ovom slučaju optužen je i nekadašnji pomoćnik pravobranioca Borislav Jeličić. Broćilović je svjedočio na poziv odbrane iako je ranije bio svjedok tužilaštva. On je kazao da je imao suprotno mišljenje od Stojčinovića i spremnu tužbu u predmetu “Naš dom”.

- Stojčinović mi je rekao da napišem da nema osnova da se pokreće upravni spor u tom slučaju - rekao je Broćilović.

Njegovo svjedočenje je prekinuto kada je Stojčinović rekao da ne može da ispita svjedoka jer ne može da mu predoči materijalne dokaze. Riječ je o dokazima koje je odbrana na početku suđenja predala tužiocu Goranu Glamočaninu i on na njih nije mogao da se izjasni zbog nemogućnosti da ih prouči. S obzirom na to, Stojčinović nije mogao da te dokaze pokazuje dok se o njima ne izjasni tužilac.

U predmetu “Naš dom” kao  vlasnik i posjednik nekretnina nakon spora upisalo se preduzeće “Naš dom” koje je ranije imalo pravo korišćenja. Stojčinovića optužnica tereti da je raznim zloupotrebama  preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine i parcele, čime je grad oštećen za više od 7,5 miliona KM. Jeličića terete da se sa Stojčinovićem u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje ne obavještavajući o tome grad. Zemljište je prodato kompaniji “Bingo”, koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. “Bingo” je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM. Stojčinović je, kako ga terete, bez znanja grada prihvatio odluku o sudskom poravnanju s “Bingom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana