Smrtonosni udarac pesnicom u glavu

Nebojša Tomašević
Smrtonosni udarac pesnicom u glavu

Prijedor - Nemanja Kragulj (23) iz Prijedora osuđen je u prijedorskom Okružnom sudu na tri i po godine zatvora jer je na smrt pretukao Ismeta Bešića (36) ispred jednog kafića u prijedorskom naselju Stari grad.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Nedeljka Eror, a Kragulj je osuđen zbog nanošenja teške tjelesne povrede sa smrtnim ishodom.

Sud je odlučio da će u izrečenu kaznu Kragulju biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 24. avgusta do 24. oktobra prošle godine.

Prema presudi, Kragulj je Bešića usmrtio udarcem pesnicom u glavu 24. avgusta lani ispred ugostiteljskog objekta gdje je radio kao radnik obezbjeđenja. Prethodno je Kragulj žrtvu izbacio iz lokala jer je bio pijan i uznemiravao goste. Nakon nekog vremena Bešić je ponovo pokušao da uđe u lokal, ali je tada došlo do naguravanja i Kragulj ga je udario pesnicom u glavu. Bešić je usljed udarca pao i glavom udario o asfalt, pri čemu je zadobio teške povrede glave. Tom prilikom slomljene su mu lobanjske kosti, nakon čega je počeo da krvari na uši i usta. On je u besvjesnom stanju hitno prevezen u prijedorsku bolnicu, a potom u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Bez obzira na to što mu je pravovremeno ukazana hitna medicinska pomoć, Bešić je preminuo u bolnici usljed posljedica povređivanja.

Kragulj je presudom obavezan i da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 1.105 maraka, te sudski paušal od 150 KM. Bešićevi roditelji su sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućeni na parnični postupak. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana