Сестрић и ујак телефоном договарали узгој марихуане

Небојша Томашевић
Сестрић и ујак телефоном договарали узгој марихуане

Бањалука - Зоран Микић (49) из Српца и Војо Балабан (59) из Бањалуке телефоном су размјењивали информације о узгоју марихуане.

Микић је из Њемачке, гдје био на раду, путем телефона контактирао Балабана и питао га да је ли све у реду.

Ово је у бањалучком Окружном суду казала тужилац Сања Тадић Стојисављевић која је као доказе против њих приказала транскрипте порука и разговора.

"Ујко, шта има ново. Ово је мој број ником га не дај", једна је од порука коју је Микић послао Балабану. Он му је на то одговорио "Све је у реду, нема ништа ново. Лаптоп нисам дирао". Тим порукама и комуникацијом, казала је тужилац, доказује се повезаност оптужених.

Осим порука, као доказ против поменутих особа, саслушан је вјештак хемијске струке Биљана Васић-Дакић која је истакла да је опрема, одузета од оптужених, погодна за вјештачки узгој марихуане.

- Биљке и стабљике које су, према потврдама, одузете од оптужених, садрже психоактивну супстанцу и ради се о индијској конопљи канабису - казала је вјештак Васић Дакић.

Бањалучко Окружно тужилаштво Микића и Балабана терети да су током 2014. године у специјално израђеним лабораторијама узгојили 501 стабљику индијске конопље висине од 10 до 150 центиметара од које се добија марихуана. Лабораторија је била смјештена на тавану куће и помоћном објекту у Малом Разбоју код Српца. У њој је била инсталирана специјална опрема, 14 натријумових лампи и 41 УВ лампа које симулирају сунчеву свјетлост и поспјешују раст, развој и цвјетање биљке. Био је израђен и вентилациони систем. Наводи се да је Микић током 2014. узгајао дрогу, а да је након његовог одласка у Њемачку, тај посао преузео Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана