Rosiću ponovo sude za ubistvo sugrađanina

nezavisne.com
Rosiću ponovo sude za ubistvo sugrađanina

Banjaluka, Bijeljina - Miletu Rosiću (40) iz Bijeljine ponovo će biti suđeno za ubistvo sugrađanina Siniše Glamočanina (30), koje se dogodilo 20. jula 2016. godine.

Naime, Vrhovni sud RS ukinuo je presudu kojom je Rosić osuđen na 11 godina i dva mjeseca zatvora, te je ovaj predmet vraćen na novo suđenje u Okružni sud u Bijeljini.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, rekla je da je prihvaćena žalba odbrane optuženog. Rosić je, prema ranijoj presudi, Glamočanina ubio hicem iz pištolja 20. jula 2016. godine u centru Bijeljine.

Tokom sudskog procesa, Rosić i njegov advokat tvrdili su da je ubistvo počinjeno u samoodbrani. Odbrana je, naime, tvrdila da je Glamočanin došao na kućni prag Rosiću i prijetio da će ga ubiti i da će mu silovati kćerku ukoliko ovaj ne "izađe" iz određenih poslova.

Tokom te rasprave, kako je navedeno, oni su se sukobili i Glamočanin je laktom udario Rosića u čelo te gurnuo ruku u kožnu torbicu obješenu oko vrata i povukao iz nje pištolj.

Tada je, kako je ranije rečeno, Rosić izvukao svoj pištolj i pucao te ubio Glamočanina. Rosić je bio u bjekstvu i policiji se predao četiri dana kasnije. Prije toga je policija pronašla džip kojim je, vjeruje se, bio umakao.

Rosić je i ranije osuđivan. U zatvoru je proveo 13 godina zbog ubistva maloljetnika D.P. (13), a koje se desilo 2. avgusta 1997. godine.

Rosić i dva saučesnika tog dana su u Ljeljenči, kod Bijeljine, presreli pežo u kome je bio dječak s roditeljima, kako bi ih opljačkali. Tada je Rosić ubio dječaka.

Ubica je potom upućen u fočanski KPZ, gdje su ga, podsjetimo se, 2010. godine pretukla četvorica osuđenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana