Продужен притвор за Ненада Берића и Александра Савића

Срна
Продужен притвор за Ненада Берића и Александра Савића

Бањалука - Бањалучки Окружни суд продужио је притвор за Ненада Берића /36/ и Александра Савића /37/ из Бањалуке, који су осумњичени за покушај убиства професора Спасе Шакоте у октобру прошле године у Бањалуци.

У Окружном суду Срни је речено да ће притвор бити продужен до изрицања правоснажне пресуде, а најдуже три године од дана потврђивања оптужнице.


Из суда истичу да ће се контролисати оправданост притвора по истеку свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, а уколико у том року не буде изречена првостепена пресуда, притвор ће бити укинут, а оптужени пуштени на слободу.

Берић је осумњичен за тешко убиство у стицају са кривичним дјелом изазивање опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а Савић за кривично дјело убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом изазивање опште опасности.

Притвор је продужен због опасности да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или ометати кривични поступак утицањем на свједоке, саучеснике или помагаче.

Мјере притвора су продужене и због опасности да ће поновити кривично дјело или да ће завршити започето, као и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа.

Берић и Савић су 2. октобра око поноћи код Ребровачког моста у Бањалуци подметнули четири бомбе под аутомобил професора физичког васпитања Спасе Шакоте, који је био паркиран испред зграде у којој станује.

Бомбе су експлодирале сљедећег дана око 10.30 часова, када је Шакота покренуо свој аутомобил.

Шакота је у овој експлозији лакше повријеђен, а осим њега повријеђен је и случајни пролазник.

Љекарска помоћ указана им је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске након чега су пуштени на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана