Prodaju droge dogovarao putem Mesindžera

Nebojša Tomašević
Prodaju droge dogovarao putem Mesindžera

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Aleksandar Zelenika (19) iz Laktaša u banjalučkom Okružnom sudu je kazao da je od optuženog Srđana Velimirovića (22) iz Banjaluke kupovao drogu, a sve je s njim dogovarao putem "Mesindžera".

- Od poznanika sam saznao da kod njega mogu da nabavim drogu. Kontaktirao sam s njim putem društvene mreže putem "Mesindžer" i pitao da li možemo da se vidimo - kazao je Zelenika i dodao da su se našli u Klašnicama na parkingu jednog restorana.

Prema njegovim riječima, od Velimirovića je više puta kupio marihuanu po cijenama od 20, 30 i 50 KM.

Na ovu njegovu izjavu optuženi je dobacio: "Svjedok sve laže".

Velimirovića optužnica tereti da je od početka prošle do 15. aprila ove godine prodavao marihuanu na području Banjaluke i Laktaša. U optužnici se navodi da je, osim toga, angažovao Nikolu Gajića (22), koji je ranije priznao krivicu i osuđen na tri i po godine robije, da za njega prodaje marihuanu po cijenama od pet, deset i 20 KM. O prodaji droge, mjestu primopredaje, cijeni i količini optuženi su se dogovarali u telefonskim razgovorima s kupcima.

U ovom slučaju, osim Velimirovića i Gajića, bio je optužen i Mirče Kerkez (33) iz Laktaša koji je na osnovu sporazumnog priznanja krivice osuđen na četiri godine robije. Prema toj presudi Kerkez je, između ostalog, u jednom navratu prikrivenom istražiocu prodao 52 grama kokaina za 2.500 evra, a tom prilikom je rekao da će nabaviti još kilogram te droge. To je i učinio pa je 15. aprila prodao 1.164 grama kokaina prikrivenom istražiocu u Jezeru kod Trna za oko 75.000 KM. Tada je i uhapšen.

Pomenuti trojac uhapšen je u aprilu u policijskoj akciji "Ekspert" nakon prodaje droge prikrivenim istražiocima MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana