Предати докази против бивших правобранилаца

Небојша Томашевић
Предати докази против бивших правобранилаца

Бањалука - Републички тужилац Горан Гламочанин предао је бањалучком Окружном суду документа којима, како је навео, доказује да се оптужени бивши замјеник правобраниоца РС у Бањалуци Мирко Стојчиновић и некадашњи помоћник правобраниоца РС Борислав Јеличић нису жалили на одлуке да парцеле града Бањалука пређу у руке приватника.

Наиме, у предмету “Грађа” жалбу суду је раније поднио бивши  Стојчиновићев помоћник Александар Граховац, али без потписа Стојчиновића. Гламочанин је рекао да је тиме Стојчиновић показао да не жели да заштити имовину града.

Осим овог и других материјалних доказа, тужилаштво је предочило и више дописа и жалби кабинета градоначелника Бањалуке, као и одлуке оптужених да се у предмету “Пољопривредна школа” одрекну тужбе и закључе судско поравнање, не обавјештавајући о томе град.

Такође, тужилаштво је суду предало и доказе из којих се, како је рекао Гламочанин, види да су се оптужени одрекли жалбе на пресуду Основног суда којом је Бањалука оштећена у случају “Пољопривредна школа”.

Адвокати оптужених Зоран Танасић и Милан Петковић приговорили су доказима и истакли да се не слажу са тужилачким објашњењима докумената.

Стојчиновића оптужница терети да је злоупотребама предузећима “Наш дом” и “Грађа” омогућио да на себе укњиже некретнине и парцеле, чиме је град Бањалука оштећен за више од 7,5 милиона КМ. Јеличић је оптужен да се заједно са Стојчиновићем у предмету “Пољопривредна школа” одрекао тужбе и закључио судско поравнање, чиме је град оштећен за око 16,3 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана