Potvrđena optužnica protiv četiri narko-dilera

Srna
Potvrđena optužnica protiv četiri narko-dilera

Tuzla - Opštinski sud u Lukavcu potvrdio je optužnicu protiv Jovana Mirosavljevića /54/ iz Pelagićeva, Amira Šiljkovića /46/ i Alena Muharemovića /29/ iz Lukavca, te Emira Turkušića /40/ iz Gračanice koji su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Policijske uprave Bijeljina su 20. oktobra 2017. godine u koordinisanim pretresima na četiri lokacije u Lukavcu, Pelagićevu i Gračanici pronašli više od 15 kilograma marihuane pripremljene za prodaju.


U pretresu, koji su pripadnici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kanotna izršili 30. oktobra prošle godine u Pelagićevu, pronađeno je više od 700 osušenih stabljika marihuane i veći broj pakovanja ove droge ukupne količine 740 kilograma.

Optužnica Mirosavljevića tereti da je od oktobra 2017. godine u Pelagićevu proizvodio veću količinu marihuane koju je pakovao i prodavao licima na području Tuzlanskog kantona, između ostalih i optuženom Amiru Šiljkoviću.

Šiljkovića optužnica tereti da je u istom periodu u Gračanici nabavljao, pakovao i većem broju lica prodavao marihuanu, dok se Muharemoviću optužnicom stavlja na teret da je u Lukavcu nabavljao marihuanu i heroin koje je pakovao i prodavao na području Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je Opštinskom sudu u Tuzli predložio da ovim licima, nakon potvrđivanja optužnice, bude produžena mjera pritvora, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana