Потврђена оптужница против четири нарко-дилера

Срна
Потврђена оптужница против четири нарко-дилера

Тузла - Општински суд у Лукавцу потврдио је оптужницу против Јована Миросављевића /54/ из Пелагићева, Амира Шиљковића /46/ и Алена Мухаремовића /29/ из Лукавца, те Емира Туркушића /40/ из Грачанице који су осумњичени за кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

Припадници МУП-а Тузланског кантона и Полицијске управе Бијељина су 20. октобра 2017. године у координисаним претресима на четири локације у Лукавцу, Пелагићеву и Грачаници пронашли више од 15 килограма марихуане припремљене за продају.


У претресу, који су припадници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са МУП-ом Тузланског канотна изршили 30. октобра прошле године у Пелагићеву, пронађено је више од 700 осушених стабљика марихуане и већи број паковања ове дроге укупне количине 740 килограма.

Оптужница Миросављевића терети да је од октобра 2017. године у Пелагићеву производио већу количину марихуане коју је паковао и продавао лицима на подручју Тузланског кантона, између осталих и оптуженом Амиру Шиљковићу.

Шиљковића оптужница терети да је у истом периоду у Грачаници набављао, паковао и већем броју лица продавао марихуану, док се Мухаремовићу оптужницом ставља на терет да је у Лукавцу набављао марихуану и хероин које је паковао и продавао на подручју Тузланског кантона.

Поступајући тужилац је Општинском суду у Тузли предложио да овим лицима, након потврђивања оптужнице, буде продужена мјера притвора, саопштено је данас из Тужилаштва Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана