Poslije dva pretresa u autu nađena droga

Nebojša Tomašević
Poslije dva pretresa u autu nađena droga

BANjALUKA - Svjedok Zlatan Vražalić iz Visokog u banjalučkom Okružnom sudu je izjavio da je optuženom za šverc narkotika Muhamedu Haliloviću (40) dva puta dao novac na pozajmicu na osnovu zahtjeva Zorana Šavije (60), kojem se takođe sudi zbog prodaje droge.

- Radim kao konobar u Šavijinom kafiću “Kod Joce” u centru Visokog. On mi je kazao da “onom debelom” dam novac na pozajmicu. Pare sam dao Haliloviću, kojem tada nisam znao ime, ali sam znao kako izgleda jer sam ga vidio ranije sa Šavijom. Prvi put sam mu dao 500, a drugi oko 1.500 KM. Ne znam da li je vratio novac - rekao je Vražalić, koji je bio svjedok odbrane.

U ovom slučaju, osim Halilovića i Šavije, na optuženičkim klupama nalaze se još Milan Pičulin zvani Pićulin (35) iz Banjaluke i Branko Milivojša (56) iz Prijedora. 

Svjedočila je i Milivojšina supruga Sandra, koja je izjavila da je auto u kojem je bila s Brankom policija 9. maja lani pretresala dva puta u kratkom roku. Prvi put, kaže ona, nisu našli ništa.

- Zaustavili su nas u Klašnicama na izlazu iz Banjaluke i s psom pregledali auto i kako ništa sumnjivo nisu našli, pustili su nas. Međutim, ubrzo nas je stigla patrola i policajci su rekli da idemo s njima u stanicu u centru Banjaluke - kazala je Sandra Milivojša i dodala da  je auto opet pretresen i tada je pronađena droga.

Istakla je da joj nije jasno kako su policajci u drugom pretresu pronašli narkotike, iako istog dana ranije uz pomoć psa nisu ništa našli.

Prema optužnici, Halilovića i ostale optužene terete da su sami ili zajedno preprodavali narkotike od početka 2017. do 10. oktobra te godine. U optužnici je navedeno da su švercovali heroin, kokain, marihuanu, ekstazi, LSD i buprenorfin na području Banjaluke i Mrkonjić Grada. Zavisno od količine i vrste, drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana