Pljačkao prodavnice prijeteći trgovcima da će ih zaklati

Nebojša Tomašević
Pljačkao prodavnice prijeteći trgovcima da će ih zaklati

Banjaluka - Vid Sladojević Vicko (30) iz Mrkonjić Grada u banjalučkom Okružnom sudu priznao je da je počinio četiri razbojništva tokom kojih je prijeteći nožem iz tri prodavnice u Banjaluci oteo oko 2.180 KM.

On je na počeku suđenja kazao da priznaje sve navode optužnice i da se kaje za ono što je uradio. Optužnica ga tereti da je 2016. i 2017. godine prijeteći nožem opljačkao prodavnice “Valentino”, “Bokić” i dva puta prodavnicu “Šeri”. Prvu pljačku počinio je 9. oktobra 2016, kada je upao u prodavnicu “Šeri” u banjalučkoj ulici Sime Matavulja i zatražio dopunu i cigarete. Kada se radnica sagnula, zatražio je novac rekavši da će je zaklati i prijeteći rukama krenuo ka njoj. Ona je iz straha pala, razbojnik je otvorio ladicu, uzeo 143 KM i pobjegao.

Samo 12 dana nakon ovog razbojništva išao je u drugu pljačku, kada je na njegovoj meti bila prodavnica “Bokić” u ulici Vasilija Ostroškog, odakle je “pokupio” 650 KM.

Zatim je 25. februara 2017. godine opelješio prodavnicu “Valentino” u ulici Tromeđa, gdje je radnici stavio nož pod grlo i oborio je tražeći novac. Tada je iz kase uzeo 1.193 KM i pobjegao. Posljednju pljačku počinio je 29. aprila prošle godine, kada je drugi put upao u prodavnicu “Šeri”, radnici prišao s leđa i držeći nož uhvatio je za vrat tražeći novac. Radnica je tada od njega otela nož uhvativši ga za oštricu i istrčala napolje, a razbojnik je iz kase uzeo 200 KM i pobjegao.

Tužilac Žana Bojić zatražila je da Sladojević bude strože kažnjen.

- Prvu pljačku počinio je bez oružja, da bi zatim koristio nož. Pokazao je upornost i bezobzirnost. Jedna njegova žrtva je proživjela traume da nije mogla da svjedoči iz straha. Olakšavajuće za njega jeste to što je priznao i što je neosuđivan - rekla je Bojićeva.

Sladojevićev advokat Nevenka Mitrović zatražila je ublažavanje kazne, jer je priznao djelo i nije osuđivan. Predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić je izricanje presude zakazao za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana