Piramida se osipa, još jedan svjedok priznao krivicu

Nebojša Tomašević
Piramida se osipa, još jedan svjedok priznao krivicu

Banjaluka - Nedžad Bašić (36) iz Sanskog Mosta je još jedan od optuženih za šverc narkotika iz akcije "Piramida" koji je sporazumno priznao krivicu, pa je njegov proces u banjalučkom Okružnom sudu razdvojen u odnosu na ostale optužene.

Ranije je to učinio i Tihomir Novaković (43) iz Banjaluke, tako da je na optuženičkoj klupi sada ostalo 11 optuženih kojima se sudi zajedno. Radi ekonomičnosti postupak je ranije odvojen protiv Nebojše Janjića, zvanog Neno (45), i Ognjana Kokića, zvanog Onjo (36), iz Sarajeva. Tužilaštvo je njihov postupak razdvojilo jer se dokazi i svjedoci protiv njih ne odnose na ostale optužene.

Janjića i Kokića optužnica tereti da su nabavljali i preprodavali veće količine marihuane. Bašićev advokat Milica Cvijanović kazala je da ne može da otkriva koja je kazna predviđena jer to sud još nije prihvatio.

Na optuženičkim klupama, osim Bašića i Novakovića, nalaze se još Muhamed Halilović, zvani Pota (40), Milan Pičulin, zvani Pićulin (35), Dragan Maksimović Žuti (39), Dragan Stanišić Gagi (34), Julija Halupa (25), Miloš Dulić Ćamija (37), Vedran Žolja (34) i Dalibor Mačak (37) iz Banjaluke, Edin Behremović Meša (49) iz Sanskog Mosta, Zoran Šavija (60) iz Visokog, Branko Milivojša (56) iz Prijedora. Nakon razdvajanja postupka protiv Bašića, u banjalučkom Okružnom sudu nastavljeno je suđenje ostalima. Većina saslušanih svjedoka izmijenila je ranije date iskaze u policiji i negirala da su od optuženih kupovali drogu. Tako je Mario Marić kazao da nije sa Žoljom i Igorom G. išao u Sanski Most da bi kod Bašića konzumirali heroin. Kazao je da je ranija izjava u kojoj je to rekao od njega iznuđena u policiji. Optužnica Halilovića i ostale tereti da su zajedno na osnovu dogovora od početka 2017. do 10. oktobra te godine preprodavali heroin, kokain, marihuanu, ekstazi i buprenofin. Zavisno od količine i vrste, drogu su prodavali po cijenama od 10 do 50 maraka. Svi optuženi uhapšeni su u akciji "Piramida" lani polovinom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana