Педофилима 24 године затвора

Небојша Томашевић
Педофилима 24 године затвора

Добој - Е. Т. (23), М. М. (20) и А. Х. (24) из Завидовића осуђени су у добојском Окружном суду на по осам година затвора због сексуалног односа с дјевојчицом.

Након изрицања пресуде продужен им је притвор, у коме се налазе од дана хапшења. Из добојског Окружног суда је саопштено да су осуђени за обљубу над дјететом млађим од 15 година. Због заштите жртве и специфичности поступка нису навођени детаљи пресуде ни идентитет осуђених.

Према незваничним информацијама, младићи из Завидовића су почетком августа 2017. године имали сексуални однос с дјевојчицом, иако су знали да она нема пуних 14 година. Све се десило током црквеног збора у добојском селу Кожухе, гдје су осуђени радили на рингишпилу и продавали карте. Случај је откривен након што је дјевојчица посумњала да је трудна, те се повјерила у школи коју похађа. Испоставило се да није у другом стању, а покренута је и опсежна истрага којом је откривено да је имала сексуалне односе са тројицом младића.

Ухапшени су половином априла ове године и тада је истрагом био обухваћен и И. Б. из Завидовића, али он није био доступан властима јер је био у иностранству. Младићи су се претходно договорили да имају секс с дјевојчицом, коју су након тога наговорили да буде са њима. Сличан случај откривен је у петак у Модричи, гдје је ухапшен Вид Јанковић (36) због сумње да је дуже вријеме био у интимној вези с дјевојчицом од 13 година, сазнаје “Глас Српске”.

- Осумњичени В. Ј. је од јула до октобра одржавао интимну везу с малољетним лицем иако је знао да је дијете. Након хапшења предат је добојском Окружном тужилаштву. Теретимо га за обљубу над дјететом млађим од 15 година - саопштила је Полицијска управа Добој.

Јанковић је у октобру 2016. године осуђен на пола године затвора јер је имао сексуалне односе са ментално заосталом Сањом Богојевић (26), која је родила три бебе и које су усмрћене. За смрт двије осуђена је њена мајка Војкана, док је једној беби пресудила Сања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана