Осам година робије Вучковићу због покушаја убиства бивше дјевојке

Небојша Томашевић
Осам година робије Вучковићу због покушаја убиства бивше дјевојке

Бањалука - Горан Вучковић (44) из Сефероваца код Градишке у Врховном суду Републике Српске правоснажно је осуђен на осам година затвора јер је бомбом покушао да убије бившу дјевојку Сузану Прерад, чиме му је за три године умањена раније изречена казна.

Вучковић је првостепеном пресудом коју му је изрекао бањалучки Окружни суд био осуђен на 11 година затвора. Тада је судија Милан Благојевић издвојио своје мишљење, јер је сматрао да Вучковић треба бити ослобођен.

Врховни суд РС је након разматрања жалбе тужилаштва и одбране на поменуту пресуду закључио да оптуженог треба блаже казнити.

- Вијеће је одбило као неосновану жалбу окружног тужиоца, а дјелимично уважило жалбу адвоката оптуженог па је Вучковићу изречено осам година затвора. У преосталом дијелу првостепена пресуда остаје неизмијењена - казала је секретар Врховног суда Јелена Деспотовић.

Према пресуди Вучковић је бившу дјевојку Сузану Прерад покушао да убије у јулу 2016. године јер није жељела да се помири и настави везу с њим. У пресуди се наводи да је пред улазна врата њеног стана у Александровцу код Лакташа оставио врећицу у коју је сакрио бомбу с намјером да је убије. На тој врећици је писало: „За Сузану“ и у њој је била цедуља на којој је писало: „Поз од друга“. У врећицу је ставио и чипс, намијењен њеној кћерки, хепо коцке за потпалу ватре и мало ситних дрва за потпалу.

Бомбу је посебно умотао у кору од дрвета и ставио међу потпалу и тако је прикрио, да Прерадова никако није могла знати за њу. До експлозије је дошло 16. јула око 16.30 када је Прерадова садржај врећице ставила у пећ у дневном боравку и потпалила ватру. У тренутку експлозије Прерадова је клечала испред пећи, те је задобила тешке повреде лица, лијеве шаке и опекотине по тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана