Optuženi za ubistvo Ramba pred vijećem

Nebojša Tomašević
Optuženi za ubistvo Ramba pred vijećem

Sarajevo - Tužilac Ljiljana Marilović istakla je da će tokom sudskog postupka dokazati da su Munir Sinanović (34), Armin Halilović (22) i Damir Hasanović (27), ubili Nijaza Hasanovića zvanog Rambo, dok njihova odbrana tvrdi da se u ovom slučaju ne radi o ubistvu već tuči u kojoj su stradale dvije osobe.

Ovo je rečeno u Kantonalnom sud u Sarajevu na početku suđenja pomenutoj trojki. Prema optužnici Sinanović, Halilović i Damir Hasanović su ubili  Nijaza Hasanovića 20. avgusta 2017. godine ispred noćnog kluba "Kul" u ulici Bosanski put u Ilijašu. U optužnici se navodi da je sve krenulo svađom Sinanovića i Nijaza Hasanovića Ramba u pomenutom klubu. Nakon kraće svađe Hasanović je izašao napolje, a za njim su krenuli Sinanović, Halilović, Damir Hasanović, te Muamer Karavdić i Meho Ibišević.

Ispred lokala su se svi posvađali i tokom te svađe Nijaz Nasanović je nožem ubo Ibiševića i usmrtio ga. Nakon toga na njega su nasrnuli Halilović, Sinanović i Damir Hasanović koji su ga pretukli i tom prilikom mu nanijeli teške povrede, od čijih je posljedica umro.

Branilac prvooptuženog Sinanovića, Izet Baždarević istakao je da odbrana smatra da se ovdje nije radilo o dogovoru optuženih i da nije riječ o ubistvu već je kritične večeri došlo do svađe i tuče. Branilac Damira Hasanovića i Halilovića, advokat Senad Bilić takođe osporava navode optužnice da je u ovom slučaju postojao dogovor optužene trojke. Advokati ne spore da su tokom tuče stradale dvije osobe, ali naglašavaju da ne mora svaki događaj koji se završi smrću da se karakteriše kao ubistvo.

Osim ovoga, odbrana optužene trojke kaže da Tužilaštvo ne može ničim da dokaže ko je od optuženih Rambu nanio smrtonosne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana