Оптужени за тероризам цитирао “Црног Грују”

Небојша Томашевић
Оптужени за тероризам цитирао “Црног Грују”

Бањалука - Статус оптуженог за тероризам Милана Мацуре (33) из Бањалуке, који је поставио на “Инстаграм” друштвеној мрежи, схватио сам као шалу, иронију и сарказам, казао је у бањалучком Окружном суду свједок одбране Срђан Слијепчевић.

Истакао је да га статус, у којем Мацура наводи да ће на себе ставити већу количину експлозива Ц4 и доћи на мјесто манифестације “Зимзоград” и разнијети се, није забринуо.

- Кад прочитате статус видите да има цитата из хумористичке серије “Црни Груја”. Нико па ни он није могао да вјерује да ће га то довести на оптуженичку клупу. То је његов начин хумора - рекао је Слијепчевић.

Додао је да Мацура није насилан већ више пацифиста који као љубимца држи зеца и мачку. То је изазвало смијех у судници уз коментар адвоката Крстана Симића: “Који то терориста има зеца за кућног љубимца?!”

Слично размишљање као Слијепчевић имали су и остали свједоци одбране, који су такође статус схватили као шалу.

О Мацуриној љубави према зецу и мирноћи говорила је његова сестра Биљана. Казала је да полиција код њих приликом претреса ништа није пронашла.

- Видјели су зеца и питали шта је ово, јер је ријеч о посебној врсти украсне животиње. Нашли су још врећу кромпира - казала је Биљана.

За Невена Ђурђића објава Мацуре је била резултат огорчености на морални пад нашег друштва.

Републичко тужилаштво терети Мацуру за тероризам, јер је путем свог профила с друштвене мреже “Инстаграм” написао пријетећу поруку на страници манифестације “Зимзоград”. Величајући себе као хероја написао је да ће на себе ставити већу количину експлозива Ц4 и доћи на мјесто манифестације “Зимзоград” и разнијети се. Навео је да без проблема на себе може да натовари 150 килограма Ц4 експлозива, а да нико не посумња. Написао је још: “Ослободићу вас погани, смрдљивих кобасица, разријеђеног пива, вина и ракије, примитивизма, дрољетина и свих осталих пи..... По мени ће се школе звати.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана